Deputatul rus care a cerut bombardarea nucleară a Azerbaidjanul a fost dat în urmărire internațională. E acuzat de terorism

Deputatul rus care a cerut bombardarea nucleară a Azerbaidjanul a fost dat în urmărire internațională. E acuzat de terorism

Azerbaidjanul l-a pus pe deputatul rus Mikhail Deliagin pe lista cu persoane căutate internațional pentru terorism, după ce acesta a propus ca industria petrolieră a țării să fie distrusă cu arme nucleare tactice.

Procuratura generală a țării a deschis dosar penal pe numele deputatului rus, cu trei capete de acuzare: instigare la război, terorism armat și incitare la ură națională, rasială, socială sau religioasă, potrivit TASS.

Pe numele său a fost emis și un mandat de arestare și a fost plasat pe lista Interpolului cu infractori căutați la nivel internațional.

ADVERTISING

În plus, Azerbaidjanul a ”făcut apel la structurile relevante ale unor state partenere ca acuzatul să fie arestat imediat dacă ajunge pe teritoriul lor”.

Amintim că Deliagin (foto) a propus, în direct la una dintre televiziunile de stat, să fie distrusă cu arme nucleare tactice industria de petrol a Azerbaidjanului.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a numit propunerea de folosire a unor arme nucleare drept ”o reacție emoțională” și a făcut apel la evitarea de astfel de manifestări.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Război în Ucraina, Ziua 35 - Vezi desfășurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇