Un deputat rus cere bombardarea cu arme nucleare a Azerbaidjanului. Reacția Kremlinului

Un deputat rus cere bombardarea cu arme nucleare a Azerbaidjanului. Reacția Kremlinului

Deputatul rus Mikhail Deliagin (foto) a propus, în direct la una dintre televiziunile de stat, să fie distrusă cu arme nucleare tactice industria de petrol a Azerbaidjanului.

Ulterior, el a făcut pe canalul său de Telegram un sondaj în care întreba internauții dacă ar fi de acord cu un astfel de atac, iar 46% dintre cei care au răspuns au spus că da.

Deliagin este deputat din partea partidului Rusia Justă - Patrioți - Pentru Adevăr, înființat anul trecut, înaintea alegerilor, din fuziunea a trei partide mai mici care îl susțineau pe Vladimir Putin.

ADVERTISING

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a numit propunerea de folosire a unor arme nucleare drept ”o reacție emoțională” și a făcut apel la evitarea de astfel de manifestări, potrivit Ria Novosti.

”Aceste declarații în niciun caz nu corespund și nu au cum să corespundă politicilor oficiale ale Federației Ruse. Este mai degrabă o declarație din zona emoțiilor personale copleșitoare.

Desigur, cerem să fie ținute sub control și să se abțină de la astfel de declarații, mai ales în legătură cu Azerbaidjanul, care este în categoria țărilor partenere.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și cu atât mai mult acum când Rusia depune eforturi ective de menținere a păcii în regiunea Karabah”, le-a spus Peskov reporterilor care l-au chestionat pe acest subiect.

Război în Ucraina, Ziua 34 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Amintim că sâmbătă Moscova a acuzat Azerbaidjanul că a încălcat în ultimele zile armistiţiul cu Armenia semnat după războiul din Nagorno-Karabah, dinn 2020, desfăşurând trupe în zona aflată sub controlul forţelor ruse de menţinere a păcii.

Incidentele dintre forţele armate armene şi azere sunt frecvente, dar a fost pentru prima dată de la încheierea conflictului, în noiembrie 2020, când Moscova a acuzat una dintre părţi de încălcare a armistiţiului al cărui garant este preşedintele rus Vladimir Putin.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇