Şoigu susţine că Rusia şi-a îndeplinit primele obiective în Ucraina, iar acum poate elibera Donbasul

Şoigu susţine că Rusia şi-a îndeplinit primele obiective în Ucraina, iar acum poate elibera Donbasul

Obiectivele principale ale primei etape a operaţiunii militare desfăşurate de Rusia în Ucraina au fost îndeplinite, iar de acum armata rusă îşi va concentra eforturile militare asupra eliberării Donbasului, a declarat Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării.

„Per total, obiectivele principale ale primei etape au fost îndeplinite. Potenţialul de luptă al forţelor armate ucrainene a scăzut semnificativ, ceea ce permite concentrarea atenţiei şi a eforturilor în principal asupra atingerii obiectivului fundamental – eliberarea Donbasului”, a declarat oficialul rus.

ADVERTISING

Șoigu a apărut într-o conferință cu alți lideri militari ruși, conform informațiilor difuzate de agenția rusă de presă de stat TASS, pentru prima dată după 11-13 martie. Ministerul Apărării de la Moscova a difuzat imagini în care Șoigu citește de pe o foaie realizările armatei ruse. Sala păstrează o liniște mormântală și nimeni nu schițează niciun gest. Apare prezent și şeful de Stat Major General, Valeri Gherasimov, care nu a mai fost nici el văzut de aproape 3 săptămâni, precum și alți ofițeri superiori ruși.

Potrivit evaluării sale, forţele armate ale Ucrainei au suferit „pierderi substanţiale”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„S-a atins supremaţia aeriană. Forţele aeriene şi sistemul de apărare aeriană au fost practic eliminate”, a mai precizat ministrul rus al Apărării.

„Forţele navale ale ţării au încetat să mai existe. Pierderi semnificative au fost suferite de toate unităţile de asalt terestre şi aeriene”, a mai menţionat Şoigu.

Război în Ucraina, Ziua 34 - Vezi desfășurarea evenimentelor

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇