Abramovici participă la negocierile dintre Rusia și Ucraina, chiar dacă se poate să fi fost otrăvit

Abramovici participă la negocierile dintre Rusia și Ucraina, chiar dacă se poate să fi fost otrăvit

Miliardarul rus Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, participă la negocierile dintre Rusia și Ucraina care au loc marţi, în Turcia, la Istanbul, după ce presa a relatat luni că a prezentat simptome de otrăvire.

Pe rețelele de socializare au apărut fotografii cu Abramovici în sala unde se desfășoară discuțiile.

Marți dimineață, Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Extene, i-a avertizat pe cei care participă la negocierile de azi să nu „mănânce sau să bea nimic”.

ADVERTISING

„Îi sfătuiesc pe toți cei care merg la negocieri cu Federația Rusă să nu mănânce sau să bea nimic. Și, de preferință, să evite să atingă orice suprafață”, a spus Kuleba, citat de Sky News.

Război în Ucraina, Ziua 34 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Cotidianul Wall Street Journal a scris luni că oligarhul rus Roman Abramovici şi ucraineni care au participat la negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina, la începutul lunii martie, au prezentat simptome de otrăvire.

Oligarhul rus şi alte două persoane care au prezentat aceste simptome acuză membrii ”facțiunii dure” de la Kremlin de faptul că vor să saboteze negocierile ruso-ucrainene.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit cotidianului, cei trei au prezentat simptome ca o înroşire a ochilor, o lăcrimare constantă şi dureroasă şi o jupuire a pielii pe faţă şi pe mâini.

Analiştii de la publicația Bellingcat au confirmat că Abramovici și alte două persoane care au participat la negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia din 3 martie au prezentat „simptome de otrăvire cu arme chimice”.

Și reprezentantul lui Roman Abramovici a confirmat că oligarhul a avut simptome de otrăvire. El a declarat că Abramovici se simte bine și va continua să participe la negocieri.

ADVERTISING

Însă un oficial american a declarat pentru Reuters că, potrivit informațiilor serviciilor secrete americane, Abramovici și celelalte două persoane nu au fost otrăvite, ci s-au îmbolnăvit din cauza unui factor de mediu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇