Roman Abramovici prezintă simptome de otrăvire. Serviciile secrete americane au altă opinie

Roman Abramovici prezintă simptome de otrăvire. Serviciile secrete americane au altă opinie

Oligarhul rus Roman Abramovici şi negociatori ucraineni care au participat la negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina au prezentat simptome de otrăvire.

Surse citate de cotidianului The Wall Street Journal spun că simptomele au apărut în urma unei întâlniri la Kiev la începutul lunii martie.

Oligarhul rus şi celelalte două persoane care au prezentat aceste simptome acuză membrii ”facțiunii dure” de la Kremlin de faptul că vor să saboteze negocierile ruso-ucrainene.

Potrivit cotidianului, cei trei au prezentat simptome ca o înroşire a ochilor, o lăcrimare constantă şi dureroasă şi o jupuire a pielii pe faţă şi pe mâini.

ADVERTISING

”Abramovici și-a pierdut vederea timp de câteva ore și a fost tratat la un spital din Turcia”, a declarat, la rândul său, o sursă pentru The Guardian.

Analiştii de la publicația Bellingcat au confirmat că Abramovici și alte două persoane care au participat la negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia din 3 martie au prezentat „simptome de otrăvire cu arme chimice”.

„Bellingcat poate confirma că trei membri ai delegației care a participat la discuțiile de pace dintre Ucraina și Rusia în noaptea de 3 spre 4 martie 2022 au prezentat simptome compatibile cu otrăvirea cu arme chimice. Una dintre victime este antreprenorul rus Roman Abramovici”, a scris publicația pe Twitter.

Și reprezentantul lui Roman Abramovici a confirmat că oligarhul a avut simptome de otrăvire. El a declarat că Abramovici se simte bine și va continua să participe la negocieri.

Însă un oficial american a declarat pentru Reuters că, potrivit informațiilor serviciilor secrete americane, Abramovici și celelalte două persoane nu au fost otrăvite, ci s-au îmbolnăvit din cauza unui factor de mediu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

“Informațiile sugerează că a fost un factor de mediu, nu otrăvire“, a spus acesta.

Abramovici face naveta între Moscova, Liov şi alte locuri în care au loc negocieri ruso-ucrainene, scrie WSJ.

În vârstă de 55 de ani, Abramovici se află sub o serie de sancțiuni din cauza legăturilor sale cu Vladimir Putin.

Război în Ucraina, Ziua 33 - Vezi desfășurarea evenimentelor

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇