Prizonieri ruși torturați în Ucraina? Un videoclip a provocat o anchetă în armată

Prizonieri ruși torturați în Ucraina? Un videoclip a provocat o anchetă în armată

Guvernul din Ucraina investighează un videoclip, după ce Moscova a acuzat că trei prizonieri ruși sunt torturați fiind împușcați în picioare.

Imaginile, care nu au fost verificate independent, par să arate soldați ucraineni care scot trei ruși cu glugă dintr-o dubă, iar apoi îi împușcă în picioare, scrie The Guardian.

Generalul Valerii Zalujnîi a acuzat Rusia că a trucat videoclipul.

„Inamicul produce și distribuie videoclipuri cu tratamentul inuman al pretinșilor „prizonieri ruși” de către „soldații ucraineni” pentru a discredita forțele de apărare ucrainene”, a spus generalul.

ADVERTISING

Cu toate acestea, Guvernul de la Kiev a afirmat că ia acuzațiile „foarte în serios” și că va avea loc o anchetă imediat.

Oleksii Arestovici, un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat: „Suntem o armată europeană și nu ne batem joc de prizonierii noștri. Dacă acest lucru se dovedește a fi real, este un comportament absolut inacceptabil.”

Arestovici a adăugat: „Aș dori să reamintesc încă o dată tuturor forțelor noastre militare, civile și de apărare că abuzul asupra prizonierilor este o crimă de război care nu are amnistie conform legii militare”.

Război în Ucraina, Ziua 34 - Vezi desfășurarea evenimentelor

ADVERTISING

Totodată, Oleksander Motuzianik, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, a declarat că, în prezent, nimeni nu poate confirma sau infirma veridicitatea acestui videoclip.

„Nu se știe unde are loc evenimentul sau cine sunt persoanele din videoclip”, a spus el.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că „imaginile monstruoase” trebuie să fie evaluate din punct de vedere legal, iar cei care au luat parte la incident să fie trași la răspundere.

Imaginile au apărut în timp ce forțele ucrainene au revendicat luni victorii semnificative pe câmpul de luptă, primarul local din Irpin spunând că a fost preluat controlul în orașul care se află la periferia de nord-vest a Kievului.

ADVERTISING

Oleksandr Markuşin a spus: „Astăzi avem vești bune – Irpin a fost eliberat. Înțelegem că vor fi mai multe atacuri asupra orașului nostru, dar îl vom apăra cu curaj.”

Și la Harkov, primarul Igor Terekov a spus că războiul se întoarce împotriva rușilor, în ciuda faptului că orașul său a fost bombardat de câteva săptămâni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇