Un soldat rus s-a predat cu tot cu tanc. Ucrainenii anunță că îi dau bani și chiar și cetățenie

Un soldat rus s-a predat cu tot cu tanc. Ucrainenii anunță că îi dau bani și chiar și cetățenie

Un soldat rus s-a predat, împreună cu tancul din dotare, și va primi cei 10.000 de dolari promiși de guvernul ucrainean.

Informația a fost făcută publică de Victor Andrusiv, consilier al Ministerului de Interne de la Kiev, pe contul său de Facebook.

El a alăturat o fotografie din momentul în care soldatul s-a predat. Spune că ar fi vrut să posteze imaginile video, dar forțele speciale l-au sfătuit să nu o facă.

”În urmă cu două zile Misha ne-a sunat. A condus până la locul stabilit, a oprit. Cu ajutorul unei drone, ne-am asigurat că este chiar el și nu este o ambuscadă. Apoi, forțele speciale l-au reținut.

ADVERTISING

Era singurul rămas aici din echipajul tancului, ceilalți fugiseră acasă. Nu înțelege rostul războiului, comandantul său nu-l lăsa să se întoarcă acasă. Misha ne-a spus că aproape rămăsese fără mâncare, la nivelul conducerii militare este haos și demoralizarea este la cote colosale.

Ce se întâmplă acum cu Misha? A primit condiții foarte bune și va primi și 10.000 de dolari după ce războiul se va fi terminat și poate să aplice și pentru cetățenie. Până se va termina războiul, el va fi deținut în condiții foarte bune, cu televizor, telefon, bucătărie și duș. Așadar, rușii renunță. Cu tot cu tancuri”, a scris consilierul pe Facebook.

Русские сдаются! З технікою Кілька днів назад я написав, що є новини, які остаточно показують злам російської армії....

Publicată de Victor Andrusiv pe Marţi, 22 martie 2022

Război în Ucraina, Ziua 28 - Vezi desfășurarea evenimentelor

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Încă de la 1 martie, Guvernul de la Kiev a anunțat că oferă 40.000 de euro fiecărui soldat rus care se predă, sumele fiind asigurate printr-o campanie finanțată de industria IT internațională. Nu este clar dacă soldatul va benficia și de această sumă sau dacă oferta mai este valabilă în acest punct al invaziei, după toate distrugerile provocate.

Oferta de atunci a ucrainenilor venea și pe fondul unui anunț din partea Kremlinului, care promitea 2 milioane de ruble, în jur de 16.000 de euro, pentru familiile soldaților ruși răpuși în Ucraina.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇