Kremlinul își nuanțează declarația despre folosirea armelor nucleare

Kremlinul își nuanțează declarația despre folosirea armelor nucleare

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, și-a nuanțat declarațiile cu privire la posibilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare.

Într-un interviu pentru PBS, Peskov a repetat că Rusia va folosi opțiunea nucleară doar ”în cazul în care îi este amenințată existența”. Însă dacă săptămâna trecută a refuzat să excludă posibilitatea, acum a făcut-o în raport cu războiul din Ucraina.

”Dar orice rezultat al operațiunii (din Ucraina - n.red.) desigur că nu este un motiv pentru folosirea armelor nucleare.

ADVERTISING

Conceptul nostru de securitate include clar că doar în cazul în care este o amenințare la existența statului, a țării noastre, putem folosi și vom folosi arme nuclare pentru a elimina acea amenințare la adresa existenței țării noastre”, a spus Peskov, potrivit Reuters.

Război în Ucraina, Ziua 34 - Vezi desfășurarea evenimentelor

În urmă cu o săptămână, într-un interviu la CNN cu Christiane Amanpour, Peskov a refuzat să excludă folosirea armelor nucleare.

Întrebat dacă preşedintele Putin încearcă să sperie restul lumii menţionând opţiunea nucleară, oficialul de la Kremlin a răspuns: ”Preşedintele Putin intenţionează să facă lumea să asculte şi să ne înţeleagă îngrijorările. De câteva zeci de ani nimeni nu ne ascultă. (…)

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Avem un concept cu privire la securitatea naţională şi este public. Puteţi citi toate motivele pentru care armele nucleare pot fi folosite. Deci dacă există o amenințare la adresa existenței țării noastre, atunci pot fi folosite. Nu sunt alte motive în acel text”, a spus atunci Peskov.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇