Cum vor bogații să își cumpere dreptul de a fi vaccinați înainte: Dacă donez 25.000 de dolari pentru spital, mă ajută să ajung pe listă?

Cum vor bogații să își cumpere dreptul de a fi vaccinați înainte: Dacă donez 25.000 de dolari pentru spital, mă ajută să ajung pe listă?

În ciuda faptului că personalul medical și bătrânii sunt primii care primesc vaccinul antiCOVID, acest lucru nu îi împiedică pe cei care au bani să încerce să își cumpere un loc pe lista celor cu prioritate.

De exemplu, în California lucrurile sunt clare: se vaccinează întâi angajații din domeniul sănătății și apoi rezidenții caselor de bătrăni. Vor urma calificați din domeniile esențiale și cei cu boli cronice. Și abia apoi alte categorii, notează 7sur7.be.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Dar cei cu putere și bani cred că pot să se abată de la reguli.

Dr. Jeff Toll, care lucrează la Centrul Medical Cedars-Sinai, unul dintre primele spitale care a primit vaccinul, a declarat pentru Los Angeles Times că cineva i-a oferit o donație substanțială pentru spital pentru a fi pus pe lista: „Dacă donez 25.000 de dolari pentru spital, mă ajută să ajung pe listă?”. Doctorul spune că răspunsul său a fost negativ.

Medicul mai spune că în ciuda sumelor mari promise, medicii sunt guvernați de jurământul lui Hipocrate și că trebuie să îi ingrijească pe cei care au mai multă nevoie.

Agențiile de supraveghere au avertizat deja că lipsa vaccinului este atât de mare încât ar putea să se vândă pe piața neagră la prețuri foarte mari.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!