Coreea de Nord transmite că nu vrea niciun contact cu SUA şi ”politica lor ostilă”, după ce Biden a încercat să dea de Kim Jong-un

Coreea de Nord transmite că nu vrea niciun contact cu SUA şi ”politica lor ostilă”, după ce Biden a încercat să dea de Kim Jong-un

Coreea de Nord a anunţat, joi, că ignoră încercările de contact ale Statelor Unite pe motiv că Washingtonul nu ar fi renunţat la „politica ostilă”, a anunţat agenţia oficială nord-coreeană KCNA.

„Niciun contact între Statele Unite şi Republica Populară Democrată Coreeană şi niciun dialog nu pot avea loc înainte ca SUA să pună capăt politicii lor ostile către RPDC”, a declarat Choe Son Hui, primvice-ministru al Afacerilor Externe, potrivit KCNA, citată de agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, arată AFP.

ADVERTISING

"În consecinţă, vom continua în viitor să ignorăm astfel de tentative", a adăugat Choe.

Declarațiile vin la scurt timp după ce Administrația Joe Biden a anunțat că a încercat să ia legătura cu oficialii din Coreea de Nord, încă din luna februarie, însă fără succes.

Ce înseamnă victoria lui Biden pentru restul lumii: China și Coreea de Nord îl vor regreta pe Trump, nici Marea Britanie nu se bucură prea mult

De asemenea, avertismentul Phenianului vine chiar în timp ce doi responsabili americani, secretarul de stat Antony Blinken şi cel al Apărării Lloyd Austin, se află la Seul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Coreea de Sud este a doua etapă din turneul întreprins în regiune de Blinken şi Austin pentru a întări un front comun cu aliaţii în faţa Coreei de Nord, care dispune de arma nucleară şi a influenţei în creştere a Chinei. 

Cei doi responsabili americani au avut, miercuri, întâlniri cu omologii sud-coreeni. Ei se vor întâlni joi cu preşedintele sud-corean, Moon Jae-in.

Încercări în zadar

De când a ajuns la Casa Albă, noua administraţie americană a încercat în zadar să intre în contact cu liderii nord-coreeni. 

ADVERTISING

Cu puţin înainte de învestirea lui Biden în ianuarie, Kim Jong Un a lansat o diatribă contra Washingtonului. Statele Unite, a spus el, sunt "principalul nostru duşman". 

”Miros de praf de pușcă”

Influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un a atacat SUA şi Coreea de Sud într-o declaraţie publicată marţi de cotidianul oficial Rodong Sinmun. Ea a oferit ceea ce a numit ”un sfat” noii administraţii americane care încearcă să răspândească miros de praf de puşcă în ţara noastră". 

"Dacă vreţi să dormiţi liniştiţi timp de patru ani, ar fi bine să nu întreprindeţi ceva care să vă alunge somnul", a spus ea, potrivit Rodong Sinmun. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇