Biden vrea să dea de Kim Jong-un, dar oficialii americani nu reuşesc să îl contacteze

Biden vrea să dea de Kim Jong-un, dar oficialii americani nu reuşesc să îl contacteze

Administrația Joe Biden anunță că a încercat să ia legătura cu oficialii din Coreea de Nord, încă din luna februarie, însă fără succes.

Guvernul din Coreea de Nord nu a răspuns niciunei solicitări în acest sens, scrie BBC.

Washingtonul a încercat să discute cu Phenianul ”în mai multe moduri diferite”, pentru a preveni escaladarea tensiunilor, au precizat oficialii americani.

Asta în condițiile în care întâlnirile lui Kim Jong-un cu Donald Trump, fostul lider de la Casa Albă, nu s-au soldat cu rezultate concrete.

ADVERTISING

Întrunirile s-au axat pe programele nucleare ale Coreei de Nord. Donald Trump a eșuat în a-l convinge pe Kim Jong-un să renunțe la acestea.

Presa de stat nord-coreeană nu a recunoscut nici până acum că Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale din SUA.

Ce înseamnă victoria lui Biden pentru restul lumii: China și Coreea de Nord îl vor regreta pe Trump, nici Marea Britanie nu se bucură prea mult

Încercările SUA de a comunica cu Phenianul au inclus ”Canalul New York” - prin misiunea nord-coreeană la Națiunile Unite.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un oficial american a declarat agenției de știri Reuters că au existat „mai multe încercări” de a se iniția un dialog cu Coreea de Nord, dar nu au mai existat contacte semnificative de mai bine de 12 luni, perioadă ce include o mare parte din ultimul an de mandat al lui Donald Trump.

Biden a anunțat deja o revizuire a politicii privind Coreea de Nord, care se așteaptă să fie anunțată în aprilie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇