Consultare națională în Ungaria: Orban a împânzit ţara cu afişe cu întrebări despre Soros, migrație și propaganda sexuală. Nişte enorme emoticoane le sugerează şi răspunsurile

Consultare națională în Ungaria: Orban a împânzit ţara cu afişe cu întrebări despre Soros, migrație și propaganda sexuală. Nişte enorme emoticoane le sugerează şi răspunsurile

Premierul ungar Viktor Orban a lansat o consultare națională în urma căreia maghiarii trebuie să răspundă la 14 întrebări, pe diverse teme.

Chestionarele au fost trimise prin poștă către toți locuitorii Ungariei și, mai mult, Orban a împânzit țara cu afișe care conțin întrebările din chestionare, pe scurt, însoțite de emoticoane.

Emoticoanele, însă, sugerează răspunsul pe care premierul și l-ar dori să îl ofere maghiarii la fiecare întrebare în parte.

Întrebările despre migrație sunt ilustrate cu un emoticon din capul căruia iese fum, întrebarea despre creșterea salariului minim este ilustrată de un emoticon care zâmbește, iar cea privind propaganda sexuală are alăturată o față furioasă, scrie hvg.hu.

ADVERTISING

Printre altele, cetățenii Ungariei sunt întrebați ce părere au despre migrație. Mai exact, dacă intrarea migranilor în țară ar trebui interzisă, pentru a nu aduce noi mutații ale coronavirusului, sau să fie în continuare lăsați să vină în Ungaria, așa cum cere Bruxelles-ul, potrivit hungarianspectrum.org.

Totodată, în chestionare scrie că Bruxelles-ul vrea să impună maghiarilor noi taxe pentru a-i face să plătească şi costurile poluării. Cetățenii sunt întrebați ce părere au despre această temă.

O altă întrebare este: ”George Soros va ataca iar Ungaria după epidemie, pentru că maghiarii sunt împotriva migrației ilegale. Unii spun că ar trebui să rezistăm presiunii organizațiilor Soros, dar alții spun ar trebui să cedăm teren în dezbaterea migrației. Ce crezi?”

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Maghiarii mai sunt întrebați și dacă ar trebui să crească salariul minim.

Este adusă în discuție și legea care interzice propaganda sexuală adresată copiilor:

”Organizațiile finanțate de George Soros au lansat un puternic atac internațional asupra Ungariei, din cauza legii care prevede protecția copilului. Această lege interzice propaganda sexuală adresată copiilor din grădinițe, școli și presa accesibilă copiilor. Ce crezi?”

afise-ungaria
Foto: Facebook/Fekete-Győr András

Consultarea națională și afișele care au împânzit Ungaria au atras critici din partea Opoziției.

ADVERTISING

Liderul grupului politic maghiar Momentum Mozgalom (Mișcarea Momentum), András Fekete-Győr, a scris pe Facebook că acest referendum a fost dus la un nou nivel, fiind o consultare mincinoasă.

”Nu este mult mai jenant decât atunci când Fidesz încearcă să se „adreseze tinerilor”. Acum, poate, și acest lucru a fost dus la un nou nivel: cea mai recentă, complet redundantă și mincinoasă, consultare de propagandă este promovată prin aceste afișe”, a scris András Fekete-Győr.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇