Cehia anunţă un nou record în lupta cu pandemia: Peste 15.700 de cazuri şi 220 de decese în 24 de ore

Cehia anunţă un nou record în lupta cu pandemia: Peste 15.700 de cazuri şi 220 de  decese în 24 de ore

Cehia a raportat, joi, un nou record zilnic de infectări cu coronavirus, după mai multe zile de încetinire a ritmului de răspândire a SARS-CoV-2.

Laboratoarele medicale din Cehia au identificat 15.729 de cazuri noi de contagiere pentru ziua de miercuri, a anunţat Ministerul ceh al Sănătăţii.

Această ţară cu o populaţie de 10,7 milioane de locuitori raportase mai puţine cazuri în ultimele zile, în comparaţie cu săptămâna trecută, deşi continuă să aibă una dintre cele mai ridicate rate de infectare din Europa, informează Reuters.

Spitalele din Cehia resimt din plin presiunea acestei creşteri considerabile a numărului de cazuri de coronavirus, care au depăşit cu mult ratele de infectare din primăvara acestui an.

Numărul spitalizărilor a crescut cu o treime şi a ajuns la 8.278 în ultima săptămână, iar media de vârstă a pacienţilor internaţi a crescut, într-o perioadă în care spitalele se confruntă cu o penurie de personal medical, după o creştere a cazurilor de contaminare în rândul medicilor şi asistentelor.

Prim-ministrul Andrej Babis declarase miercuri că evoluţia cazurilor de COVID-19 dă semne de încetinire.

„Vineri, vom obţine informaţii cruciale… Ministerul Sănătăţii ar trebui să anunţe cele mai recente previziuni”, a spus premierul Babis.

ADVERTISING

Cehia ar putea rămâne în stare de urgență până la Crăciun

Guvernul ceh a înăsprit restricţiile în octombrie, prin măsuri ce prevăd inclusiv închiderea restaurantelor şi a majorităţii magazinelor, alături de o serie de spaţii publice, precum piscine, centre de fitness, cinematografe şi teatre.

Şcolile au trecut la sistemul de predare online, iar populaţia cehă trebuie să respecte interdicţia de a-şi părăsi locuinţele după ora 21:00.

Ministrul Sănătăţii din Cehia a fost demis, după ce a fost prins încălcând restricţiile anti-COVID-19

Totalul cazurilor de coronavirus a crescut în Cehia la 378.716. Ministerul Sănătăţii a raportat, joi, şi 220 de noi decese, în urma cărora bilanţul victimelor asociate maladiei COVID-19 a ajuns la 4.133.

ADVERTISING

Iată articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇