Firma unui candidat din Bistrița a fost acreditată de BEC să facă exit-poll la nivel național la alegerile parlamentare. Ce afaceri cu statul a făcut în pandemie

Firma unui candidat din Bistrița a fost acreditată de BEC să facă exit-poll la nivel național la alegerile parlamentare. Ce afaceri cu statul a făcut în pandemie

Biroul Electoral Central (BEC) a decis, miercuri, acreditarea societăţii ANA EVENTS & PR SRL pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile parlamentare din decembrie, alături de mult mai cunoscutele și experimentatele Avangarde și CURS.

”Acreditează SC ANA EVENTS & PR SRL pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din data de 6 decembrie, la nivel naţional”, se arată în decizia semnată de președintele BEC, judecătorul Maricela Cobzariu.

În document se precizează că S.C. ANA EVENTS & PR SRL a menționat în documentația depusă ca ”domeniu de activitate secundar ’activități de studiere a pieței și de sondare a opiniei publice’

ADVERTISING

BEC subliniază în decizia sa că operatorii de sondaj au acces, în baza acreditării, în imobilul în care funcţionează secţia de votare şi în zona de protecţie de 50 de metri a acesteia, fără a intra în interiorul localului de vot. De asemenea, operatorii au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

decizie-BEC
Foto: site BEC Parlamentare 2020

La alegerile locale de anul acesta, din 27 septembrie, BEC a acreditat doar trei institute pentru realizarea de exit-poll-uri în diverse localități din țară: CURS, Avangarde și BCS – și doar primele două au dat publicității estimări făcute pentru orele 19 și 21, unele dovedindu-se greșite.

ADVERTISING

Citește și Cum se explică diferențele foarte mari între exit-poll-uri și unele rezultate finale la alegerile locale de anul acesta.

Cu ce se ocupă S.C. ANA EVENTS & PR SRL

Conform datelor de pe portalul listafirme.ro, S.C. ANA EVENTS & PR SRL a fost înființată în vara anului 2019, are sediul în Bistrița, iar acționar și administrator este Silviu Rus.

ana-events
Foto: listafirme.ro

Într-un interviu acordat în 2019 pentru presa locală, Silviu Rus se prezenta anul trecut ca fiind un tânăr antreprenor, fost manager al Casei de Cultură din Năsăud în anul 2013.

”Eram vicepreședinte la tineret, la Năsăud, în organizația PNL. Eram și președinte al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali  și un fel de detașat al Biroului Politic Județean în Biroul Național de Tineret. Făceam parte, inclusiv,  din departamentul de comunicare al prezidențiabilului Crin Antonescu. Mă ocupam de diseminarea mesajului său în Bistrița-Năsăud”, rememora acesta în urmă cu un an.

ADVERTISING

Potrivit datelor centralizate din Sicap de SpotMedia.ro, firma S.C. ANA EVENTS & PR SRL a vândut anul trecut calendare și agende de circa 20.000 de lei.

Anul acesta s-a ocupat și de măști, dezinfectant, viziere și materiale sanitare, beneficiind de 28 de contracte prin încredințare directă, în valoare de peste 91.000 de lei.

Cele mai mari contracte, de peste 14.000 de lei, le-a primit de la Compania de Drumuri și de la Inspectoratul de Poliție Sălaj. Coincidență sau nu, Lucian Bode este sălăjean și ministru al Transporturilor, în coordonarea sa aflându-se CNAIR.

Pe de altă parte, firma bistrițeană care va face exit-poll pe 6 decembrie a comercializat anul acesta ciocolată și a oferit servicii de curierat.

ana-events2
Foto: Sicap

Silviu Rus, candidat la alegerile parlamentare

Pe pagina de Facebook a firmei Ana Events scrie doar ”organizăm evenimente culturale”.

În schimb, surpriză! De pe pagina lui Silviu Rus (aceeași persoană ca și administratorul ANA Events, dovadă numărul de mobil comun) aflăm că acesta este președintele organizației PER Bistrița Năsăud, a candidat la Consiliul Local și ... candidează la Camera Deputaților la alegerile din 6 decembrie, când firma sa va organiza exit-poll la nivel național, potrivit deciziei BEC de azi.

INFO POLITIC cu Augustin Danci. Invitat: Silviu Rus - candidat PER la Camera Deputaților

INFO POLITIC cu Augustin Danci. Invitat: Silviu Rus - candidat PER la Camera DeputațilorAdresați întrebări la comentarii sau pe Whatsapp!

Posted by InfoBistrița.ro on Wednesday, October 28, 2020

Posted by Silviu Rus on Wednesday, October 28, 2020

Camelia Badea și Gabriel Kolbay


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇