Căpitanul Tom a murit din cauza COVID-19. A strâns zeci de milioane de lire pentru spitale în pandemie

Căpitanul Tom a murit din cauza COVID-19. A strâns zeci de milioane de lire pentru spitale în pandemie

Veteranul britanic Tom Moore, care a strâns aproximativ 33 de milioane de lire sterline în sprijinul lucrătorilor sanitari în timpul pandemiei, a murit din cauza Covid-19, informează BBC.

În vârstă de 100 de ani, cel cunoscut drept Căpitanul Tom a fost recent diagnosticat cu Covid-19 şi a fost internat la Bedford Hospital, după ce duminică a prezentat dificultăţi de respiraţie.

Fiica lui, Hannah Ingram-Moore, a spus că a fost tratat pentru pneumonie în ultimele săptămâni şi că săptămâna trecută a fost diagnosticat cu Covid-19. Ea a precizat că familia i-a fost aproape în ultimele clipe.

ADVERTISING

Regina Elizabeth a II-a a transmis condoleanţe

Regina Elizabeth a II-a a transmis că e alături de familia căpitanului și că s-a bucurat nespus că a putut să-l întâlnească anul trecut.

În iulie 2020, regina Elizabeth a II-a i-a acordat lui Moore titlul de cavaler.

Gestul a fost unul prin care i-au fost recunoscute meritele pentru că a ridicat moralul conaţionalilor lui în timpul perioadei de izolare şi a strâns suma record în sprijinul lucrătorilor sanitari britanici.

A vrut să strângă 1.000 de lire dar a reușit să adune 33 de milioane

Născut pe 30 aprilie 1920, el a fost inginer înainte de a se înrola şi a fost trimis în India şi Birmania (Myanmar).

ADVERTISING

Tom Moore a atras atenţia cu iniţiativa sa de a strânge 1.000 de lire sterline pentru NHS făcând o sută de ture de grădină până ce va împlini 100 de ani.

Cele o sută de ture au fost finalizate la jumătatea lunii aprilie 2020, iar la acel moment strânsese 12 milioane de lire sterline. Donaţiile au continuat să vină şi au depăşit 33 de milioane de lire sterline.

Căpitanul a fost avansat în grad de colonel la cea de-a 100-a aniversare. La finalul lunii aprilie, el a devenit cel mai în vârstă artist care a ajuns pe primul loc în topul britanic al single-urilor.

ADVERTISING

Reuşita lui se datorează coverului „You’ll Never Walk Alone”, înregistrat în colaborare cu Michael Ball şi corul NHS Voices of Care.

În luna septembrie 2020 a fost anunţat că viaţa lui va fi transpusă în film. Producţia era programată să înceapă anul acesta.

„Nu ştiu actori în vârstă de 100 de ani, dar sunt sigur că Michael Caine sau Anthony Hopkins ar putea face o treabă minunată dacă sunt pregătiţi să fie îmbătrâniţi”, a spus Moore la acel moment.

Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇