Bulgaria renunţă la mare parte din restricţii, după ce numărul cazurilor de Covid a scăzut

Bulgaria renunţă la mare parte din restricţii, după ce numărul cazurilor de Covid a scăzut

Bulgaria, ţara cu cea mai scăzută rată de vaccinare din Uniunea Europeană, a decis renunţarea la obligativitatea prezentării dovezii vaccinării anti-Covid, a recuperării în urma infectării sau a unui test negativ efectuat recent pentru participarea la anumite evenimente sau accesul în mall-uri ori restaurante.

Doar 29,5% din populaţie este complet vaccinată împotriva coronavirusului şi doar 10,1% dintre locuitori au fost vaccinaţi cu doza de rapel (booster), informează luni DPA.

Profesioniştii din domeniul sanitar şi-au exprimat deja îngrijorarea cu privire la scăderea îngrijorătoare a cererii pentru vaccinare după anunţul guvernului conform căruia aşa-numitele "certificate verzi" urmează să fie eliminate.

Relaxarea restricţiilor a fost justificată prin scăderea numărului de cazuri de Covid-19 în Bulgaria. Incidenţa pe şapte zile este în prezent de 166,6 la 100.000 de persoane - mai puţin de o zecime din cifrele înregistrate în Germania.

Este posibil ca obligativitatea purtării măştii de protecţie în supermarketuri sau în mijloacele de transport în comun să fie menţinută, cu toate că protecţia gurii şi a nasului este frecvent trecută cu vederea şi aproape niciodată verificată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇