Alexander Adamescu poate fi extrădat în România. Instanța din UK i-a respins apelul

Alexander Adamescu poate fi extrădat în România. Instanța din UK i-a respins apelul

Alexander Adamescu poate fi extrădat în România după ce fiul omului de afaceri Dan Adamescu a pierdut definitiv procesul privind extrădarea sa din Marea Britanie.

Decizia a fost publicată pe site-ul Curții Supreme a Regatului Unit și vine după ce, în aprilie 2018, o altă instanță decidea că Alexander Adamescu poate fi extrădat în România, unde este acuzat de DNA pentru dare de mită.

A încercat să scape de extrădare sub pretextul că îi sunt încălcate drepturile

Pentru a scăpa, Adamescu Jr. a adus ca probe în instanța supremă inclusiv mărturiile a doi condamnați care au vorbit despre condițiile din închisorile românești, relatează Digi24.

ADVERTISING

El a mai spus că suferă de ”tulburare din spectrul autist”, un alt argument menit să convingă judecătorii că apelantul ar trebui scutit de neplăcerea de a fi încarcerat într-un penitenciar românesc unde o astfel de afecțiune nu poate fi îngrijită în condiții optime.

Adamescu Jr. a adus inclusiv mărturiile mai multor psihiatri care l-ar fi consultat și au susținut că încarcerarea acestuia ar accentua starea de depresie și ar crește riscul de sinucidere.

Probele, însă, nu au înduplecat Instanța Supremă din Marea Britanie, care a decis că decizia de extrădare a lui Alexander Adamescu este corectă și a respins apelul lui Adamescu Jr.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

2016: Mită pentru soluții favorabile în dosare de insolvență

Înalta Curte de Casație și Justiție din România a decis, la 26 mai 2016, arestarea preventivă în lipsă a lui Alexander Adamescu pentru dare de mită.

Acesta este acuzat că, împreună cu tatăl său, omul de afaceri decedat Dan Adamescu, a dat mită în valoare de 15.000 de euro, respectiv 23.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența de la Tribunalul București, pentru soluții favorabile în dosare de insolvență.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇