A cincea victimă de la Matei Balş a fost găsită carbonizată, într-o baie, la câteva ore de la incendiu

A cincea victimă de la Matei Balş a fost găsită carbonizată, într-o baie, la câteva ore de la incendiu

Bilanțul incendiului de la Institutul Matei Balș din București se ridică la 5 morți. La aproape 6 ore de la izbucnirea focului, autoritățile au spus că a mai fost descoperit un cadavru carbonizat într-o baie.

Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Lucian Bode, precizând că nu poate da detalii despre victimă. Așadar, nu se știe momentan dacă este vorba tot de un pacient sau un cadru medical şi nici măcar dacă este femeie sau bărbat.

Urmăreşte LIVE cele mai noi informaţii despre incendiul de la Matei Balş

”Nu am detalii despre a cincea victimă. Am confirmarea pt a 5-a victimă de la Poliție și vă pot confirma că a fost găsit cadavrul carbonizat în baie”, a spus Bode, la Digi24.

Inițial, vineri dimineață au fost anunțate 3 decese ale unor pacienți cu Covid, care au fost găsiti carbonizați. Ulterior, s-a anunțat decesul celui de-al patrulea pacient, o femeie de 80 de ani, care avea arsuri pe 20% din suprafața corpului și a avut nevoie de resuscitare. Femeia a murit după ce a ajuns la Spitalul Floreasca.

Totodată, 102 pacienți cu Covid au fost evacuați din spital. Cei afectați de incendiu au fost transferați către alte unități sanitare, iar ceilalți au fost relocați în alte corpuri ale Institutului Matei Balș.

De precizat este ca niciunul dintre pacienții evacuați nu se afla la Terapie Intensivă, dar în urma incendiului câțiva dintre cei care au fost duși la la alte unități sanitare au necesitat intubare.

DSU anunţă două numere de telefon pentru rudele celor internaţi la Matei Balș şi transferaţi după incendiu. Acestea sunt: 021.2069398 şi 021.2648515.

Incendiul de la Matei Balș vine la două luni după cel de la spitalul din Piatra Neamț, soldat cu 10 morţi.

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇