4 localităţi din Timiş au intrat în carantină peste noapte

4 localităţi din Timiş au intrat în carantină peste noapte

Localităţile Dumbrăviţa, Ghiroda, Giroc şi Moşniţa Nouă au intrat în carantină duminică, de la ora 0:00, pentru următoarele 14 zile, după ce rata de infectare cu virsul SARS CoV-2 a crescut tot mai mult în ultima perioadă.

Aceste localităţi se află lângă Timişoara şi au mai fost în carantină la sfârşitul anului trecut.  

”În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Judeţean  pentru Situaţii de Urgenţă  Timiş, emisă la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Timiş, în baza evaluării epidemiologice avizată de către Institutul Naţional de Sanănătate Publică, şeful Departamentului pentru Situaţii de urgenţă a emis  astăzi, 09.01.2021, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru comunele Dumbrăviţa, Ghiroda, Giroc, Moşniţa Nouă din judeţul Timiş”, au transmis autorităţile sâmbătă seara târziu.  

ADVERTISING

Prefectura Timiş anunţase anterior sâmbătă că, având în vedere că rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul judeţului Timiş a crescut, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a făcut o analiză, în urma căreia a reieşit că localităţile Giroc, Moşniţa Nouă, Dumbrăviţa şi Ghiroda au cea mai mare rată de infectare din judeţ.   

”În urma unei analize, Direcţia de Sănătate Publică a transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică propunerea de carantinare a unităţilor administrativ-teritoriale Dumbrăviţa, Ghiroda (fără Giarmata Vii), Giroc şi Moşniţa Nouă (incluzând localităţile Moşniţa Veche şi Albina, dar excluzând localităţile Moşniţa Nouă, Urseni şi Rudicica)”, se arată în comunicatul Prefecturii.  

ADVERTISING

În urma avizului favorabil carantinării dat de INSP, sâmbătă, la ora 12:30,  prefectul Liliana Oneţ a convocat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare a celor patru unităţi administrativ teritoriale, pe o perioadă de 14 zile.

Rata de infectare cu virusul SARS CoV-2 în Dumbrăviţa este 6,70 la o mie de locuitori, în Ghiroda - 6,40/1000 de locuitori, în Giroc - 7,82/1000 locuitori şi în Moşniţa Nouă - 6,65/1.000 locuitori.

Pe de altă parte, tot în această săptămână, Primăria Timişoara a fost declarată focar activ de COVID-19.

ADVERTISING

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇