9 localităţi din Timiş intră în carantină

9 localităţi din Timiş intră în carantină

Instituția Prefectului Județul Timiș anunță că 9 localități din județ urmează să intre în carantină.

Este vorba despre localitățile Ghiroda, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Găvojdia, Becicherecu Mic, Fibiș, Foeni, Giroc și Pesac, din județul Timiș.

Direcția de Sănătate Publică Timiș a transmis Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) propunerile de carantinare, iar INSP a dat azi avizul.

În aceste localități a crescut rata de infectare, potrivit unui comunicat al Instituției Prefectului. Totuși, documentul nu precizează și la cât a ajuns acest indice în funcție de care se decide carantinarea.

ADVERTISING

Pasul următor este întrunirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) pentru a lua hotărârile prinvind carantinarea celor 9 localități. Acestea vor fi trimise CNSU pentru a fi aprobate de Comandantul Acțiunii și publicate în Monitorul Oficial.

Prefectura precizează că măsura de carantinare va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial al României.

Amintim că ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat chiar ieri că, în ceea ce priveşte carantina unei localităţi, în acest moment se merge pe criteriul de şase infectări la o mie de locuitori.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a explicat că trebuie luate în calcul modul de răspândire a virusului – în focar sau intracomunitar, dar şi starea sistemului sanitar din regiunea respectivă şi dacă pot fi luate măsuri premergătoare carantinei.

Iată aici detalii - Tătaru, despre carantinarea unei localități: Se merge pe criteriul de 6 infectări la o mie de locuitori

Vezi și Cum explică Tătaru situaţia din judeţele „verzi” unde se fac sub 10 teste de Covid pe zi

Marți, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, pentru Timiș, 318 cazuri noi. Așadar, județul ajunge la un total de 9.914 infecții.

ADVERTISING

Incidența înregistrată la 14 zile este de 4,56.

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat, marţi, că este puţin probabil ca oraşul să evite intrarea în carantină, în condiţiile în care rata de infectare cu SARS-CoV-2 în oraş se apropie de 6 cazuri la mia de locuitori.

Citește și bilanțul de ieri - 7.733 de cazuri de Covid şi 120 de decese în 24 de ore, noi recorduri pentru România

Iată ce alte localități au mai intrat în carantină, din cauza coronavirusului:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇