Ce spune Rafila despre carantinarea unor străzi și care este principalul furnizor de cazuri noi în Capitală

Ce spune Rafila despre carantinarea unor străzi și care este principalul furnizor de cazuri noi în Capitală

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, care este si candidat PSD la parlamentare, afirmă că, în opinia sa, nu se poate face o „carantinare pe străzi, pe porţiuni de stradă”.

El nu a văzut ca acest model să mai fie aplicat în vreo altă ţară.

"Mi se pare inaplicabil în Bucureşti. Nu cred că se poate face această carantinare pe străzi, pe porţiuni de stradă ş.a.m.d. Activităţile sunt foarte clare cele care sunt suspendate, şcolile sunt online, persoanele vârstnice ies destul de puţin. O astfel de decizie ar însemna, de fapt, consemnarea la domiciliu a celor care merg la lucru.

ADVERTISING

Nu înţeleg cum s-ar desfăşura o astfel de operaţiune, mai ales că o carantină pe străzi sau zone din Capitală este un model pe care nu l-am mai văzut aplicat în alte ţări. Dacă luăm o decizie pentru Capitală, trebuie comunicată, asumată, dar carantina pe străzi nu am auzit niciodată de ea", a afirmat el.

Nicușor Dan repetă că unele străzi din București ar putea fi carantinate, dar nu știe cum să facă asta. Ce a anunțat prefectul Berbeceanu

Principalul furnizor de cazuri noi în Capitală

Rafila a adăugat că, în Bucureşti, răspândirea bolii are legătură cu transportul în comun.

ADVERTISING

"Problema e legată de transportul în comun, să fie foarte clar pentru toată lumea. Transportul în comun e principalul furnizor de cazuri noi în Capitală, pentru că e aglomerat", a explicat el.

Rafila a spus că acest lucru a fost demonstrat şi în alte mari oraşe europene şi consideră că intrarea în schimburi a angajaţilor la serviciu ar crea premisele unei reduceri a transmiterii comunitare a virusului.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇