Dominic Fritz: Este puţin probabil să putem evita o carantinare a Timişoarei şi a zonei periurbane

Dominic Fritz: Este puţin probabil să putem evita o carantinare a Timişoarei şi a zonei periurbane

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat, marţi, că este puţin probabil ca oraşul să evite intrarea în carantină, în condiţiile în care rata de infectare cu SARS-CoV-2 în oraş se apropie de 6 cazuri la mia de locuitori.

Zalăul şi alte două oraşe din Sălaj intră în carantină

"Este puţin probabil că vom putea evita o carantinare a oraşului şi a zonei periurbane. Vom fi confruntaţi foarte curând cu această decizie. Nu cred că cineva poate lua această decizie uşor, dar dacă privim cifrele (…) va trebui oricum să carantinăm zona Timişoarei şi atunci e mai bine mai devreme decât prea târziu.

Nu are rost să prelungim agonia. Scopul principal este ca la finele lui decembrie să putem sărbători un Crăciun normal şi să salvăm cât mai multe vieţi posibil", a afirmat Dominic Fritz.

Dominic Fritz și-a prezentat primii consilieri de la Primăria Timişoara: Cine sunt şi ce au făcut până acum

Edilul a arătat, totodată, că situaţia din spitale este "destul de dificilă", la spitalul Victor Babeş, care tratează pacienţii COVID-19, nu mai este niciun pat ATI liber, iar paturile non-ATI sunt ocupate în proporţie de 98%.

Primarul a adăugat că situaţia din spitale este dificilă şi sub aspectul numărului de paturi pentru pacienţii care necesită oxigen. În acest sens, Fritz a declarat că a discutat cu o firmă specializată, iar primăria va achiziţiona cât mai multe concentratoare de oxigen.

Conferință de presă a primarului Timișoarei, Dominic Fritz.Prezentăm astăzi strategia timișoreană anti-COVID-19, primele măsuri.

Posted by Dominic Fritz on Tuesday, November 3, 2020

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇