Dominic Fritz și-a prezentat primii consilieri de la Primăria Timişoara: Cine sunt şi ce au făcut până acum

Dominic Fritz și-a prezentat primii consilieri de la Primăria Timişoara: Cine sunt şi ce au făcut până acum

Noul primar al Timișoarei, Dominic Fritz, și-a prezentat primii consilieri personali: Loredana Pintea și Rudolf Gräf.

Noul edil îi descrie ca fiind ”doi profesioniști independenți, fără nicio afiliere politică, care cred în misiunea serviciului public”.

Aceștia sunt primii doi dintr-un total de 6 consilieri personali, potrivit primarului.

”Loredana Pintea și Rudolf Gräf sunt oameni cu viziune și cu rezultate în spate. Lor li se vor alătura, curând, alți 4 consilieri, cu profiluri similare - biografii profesionale solide, multidisciplinare și respectate

Obiectivul cabinetului meu este să pornească motoarele primăriei după principii manageriale moderne pentru ca instituția să livreze serviciile pe care timișorenii le așteaptă”, scrie Dominic Fritz, pe contul său de Facebook.

ADVERTISING

Loredana Pintea, economistă

Dominic Fritz a dat și detalii despre noii săi consilieri. Pintea este economistă, care are 20 de de ani experiență în management.

”Loredana Pintea este economistă cu peste 20 de ani de experiență în management. A creat sau reformat organizații care au ajuns să facă performanță în România și în procesele industriale globale și vrea să aducă principiile manageriale adevărate în administrația publică.

A construit de la zero și condus Fabrica Sogeco din Orăștie, parte a grupului internațional Saeco, o firmă de producție cu peste 700 angajați.  În ultimii ani, a fost consultant în sisteme de management, îmbunătățire a proceselor și reorganizare, ca managing partner la TEIDE Consult, poziție din care a sprijinit planuri pentru relocare și investiții directe în România.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

A fondat Clubul Lions din Deva și este mama a unei fetițe de 12 ani. Locuiește în cartierul Soarelui”, a povestit Fritz.

Loredana-Pintea
Foto: Facebook/ Dominic Fritz

Rudolf Gräf, arhitect

Rudolf Gräf este de profesie arhitect și consultant în domeniile urbanism și management al spațiului public. Printre altele, el a coordonat proiecte care au revitalizat zone istorice sau cartiere defavorizate, explică primarul Timișoarei.

”Rudolf Gräf a absolvit Universitatea Tehnica Graz (AU) și a co-fondat biroul Vitamin Architects in Timișoara. Este de profesie arhitect și consultant în domeniile urbanism și management al spațiului public. A fost vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România.

ADVERTISING

Proiectele pe care le-a coordonat, în Timișoara și în alte orașe din România, est sau vest europene, au revitalizat zone istorice sau cartiere defavorizate și au îmbunătățit viața comunităților și legăturile între oameni. 

Rudolf Gräf a coordonat consultanța tehnică în cadrul proiectului româno-german GTZ pentru reabilitarea și revitalizarea cartierelor istorice din Timișoara. A fost implicat în elaborarea Masterplan Bega și a conceptului integrat de acțiuni pentru zona istorică Timișoara în baza cărora au fost, ulterior, realizate proiectele de pietonizare a zonei Cetate și pistele velo de pe malurile canalului Bega.

Timp de patru ani, între 2016 și 2019, a lucrat ca expert pentru dezvoltare urbană integrată al Societății Germane pentru cooperare internațională (GIZ) în cadrul primăriei Cernăuți, unde a contribuit la procesul de descentralizare și reformă administrativă, început în Ucraina, în 2014.

Locuiește, ca și mine, în Iosefin, este biciclist,  practică  sporturi de apă și de zăpadă în zona montană a Banatului și este pasionat de geopolitică”, se mai arată în postarea edilului. 

Rudolf-Graf
Foto: Facebook/ Dominic Fritz

Cei doi s-au apucat de muncă de luni.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇