10 persoane au fost arestate în cazul capturii record de heroină din România

10 persoane au fost arestate în cazul capturii record de heroină din România

10 persoane au fost arestate în cazul celei mai mari capturi de heroină introdusă în România, în Portul Constanța.

Este vorba despre 10 membri ai unei grupări infracționale care se ocupă cu traficul de droguri în Europa. Arestările au avut loc în Belgia, Olanda și România, potrivit unui comunicat al EuroJust, agenția UE pentru cooperare judiciară.

Transportul, cu destinația finală Constanța, a fost urmărit prin nouă țări, de Eurojust, cu sprijinul Europol.

”Planificarea atentă și schimbul de informații au permis autorităților judiciare și de aplicare a legii să monitorizeze tranzitul transportului pe diferite teritorii, culminând cu arestările simultane pe măsură ce transportul a ajuns la destinație.

ADVERTISING

Liderul rețelei de trafic de droguri și încă un suspect au fost arestați în Olanda, în timp ce șapte suspecți au fost arestați în Belgia și unul în România. Au fost efectuate mai multe percheziții domiciliare, pentru a strânge dovezi”, se arată în comunicat.

Pe lângă autoritățile române, au mai fost implicate în acest caz și forțe din Belgia, Olanda, Ungaria, Austria, Germania, Slovacia, Slovenia și Cehia.

Context

DIICOT a anunțat, în urmă cu o săptămână, că a fost realizată cea mai mare captură de heroină introdusă în România: 1.425 de kilograme.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totodată, este a doua cea mai mare captură de droguri din Uniunea Europeană.

Drogurile au fost introduse în ţară, în Portul Constanţa, de o grupare infracţională formată din cetăţeni români şi străini. Acestea au fost încărcate în Iran.

CAPTURĂ ISTORICĂ DE HEROINĂ, ÎN PORTUL CONSTANȚA

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇