Captură record de heroină în România: Aproape o tonă și jumătate cu o valoare de peste 45 de milioane de euro (Video)

Captură record de heroină în România: Aproape o tonă și jumătate cu o valoare de peste 45 de milioane de euro (Video)

DIICOT a anunțat azi că a fost realizată cea mai mare captură de heroină introdusă în România: 1.425 de kilograme.

Totodată, este a doua cea mai mare captură de droguri din Uniunea Europeană.

”În luna mai, DIICOT a capturat 1.425 kg de heroină introduse în România, cea mai mare cantitate de droguri din România și a doua ca dimensiune în UE. Valoarea de piață este de peste 45 milioane de euro”, a declarat procurorul şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Oana Daniela Pâţu.

ADVERTISING

Drogurile au fost introduse în ţară, în Portul Constanţa, de o grupare infracţională formată din cetăţeni români şi străini. Acestea au fost încărcate în Iran.

Până în prezent, au fost depistați 9 membri ai grupării infracționale organizate, printre care și liderul acesteia, urmând a fi luate măsuri procesuale corespunzătoare, anunță Poliția Română într-un comunicat.

”Liderul grupului infracțional ar fi stabilit o infrastructură de transport și comerț sofisticată și complexă, pentru a facilita transportul unor cantități mari de droguri, de la unitățile de producție, la cele de distribuție din Europa.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El ar fi controlat un număr semnificativ de companii, depozite și camioane, în mai multe țări din UE și ar fi organizat un flux de mai multe tipuri de bunuri legale, pentru a ascunde traficul de droguri.

Marfa legală ar fi fost folosită pentru a ascunde drogurile sau pentru a justifica deplasarea camioanelor între facilitățile sale”, mai precizează Poliția Română.

Citește AICI întregul comunicat al Poliției Române

CAPTURĂ ISTORICĂ DE HEROINĂ, ÎN PORTUL CONSTANȚA

Captură record de heroină, în Portul Constanța

Publicată de Politia Romana pe Joi, 20 mai 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇