Zeci de școli, licee și grădinițe din București trec online de săptămâna viitoare, pentru că au rata de vaccinare mică, inclusiv Seminarul Teologic Ortodox (Document)

Zeci de școli, licee și grădinițe din București trec online de săptămâna viitoare, pentru că au rata de vaccinare mică, inclusiv Seminarul Teologic Ortodox (Document)

Capitala a intrat de miercuri în scenariul roșu, ceea ce înseamnă că, începând de săptămâna viitoare, zeci de școli cel mai probabil vor trebui să treacă la predarea online.

Amintim că, odată depășită în localitate incidența de 3 cazuri la mia de locuitori, școlile pot rămâne deschide doar dacă au cel puțin 60% din personal vaccinat.

Potrivit regulilor impuse din noiembrie anul trecut, modul de funcționare a școlilor se decide ținând cont de incidența publicată în ziua de vineri. Cum trendul e ascendent, e greu de imaginat că rata de infectare va scădea sub 3 până vineri, astfel că de luni, 17 ianuarie, școlile cu grad mic de vaccinare vor închide porțile.

ADVERTISING

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că în jur de 50 de şcoli, licee sau grădinițe din Bucureşti se află în această situație. Potrivit listei postate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, din cele 655 de unități de învățământ din Capitală, 57 sunt sub pragul necesar de vaccinare.

Printre liceele vizate se numără și cel de arte plastice Nicolae Tonitza, care este însă destul de aproape de pragul de 60%, cu o rata de vaccinare a personalului didactic de 59,02%.

Pe listă se mai regăsesc și alte instituții de învățământ unde prezența fizică e esențială pentru materii vocaționale, cum ar fi Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti - 53% sau Liceul de coregrafie Floria Capsali - 54,17%.

ADVERTISING

Tot sub prag este și Colegiul Național Victor Babeș, cu o rată de vaccinare de 58,21%, dar și Seminarul Teologic Ortodox - 48,78%. Cea mai mică rată de vaccinare este la Școala gimnazială ”Copilul Dorit” - 19,05%. Sunt și mai multe grădinițe pe listă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇