Școlile se vor închide doar dacă localitatea intră în carantină. Ordinul modificat de Cîmpeanu şi Voiculescu a fost publicat în Monitorul Oficial

Școlile se vor închide doar dacă localitatea intră în carantină. Ordinul modificat de Cîmpeanu şi Voiculescu a fost publicat în Monitorul Oficial

Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu şi Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea şcolilor la intrarea localităţilor în carantină şi nu la atingerea pragului de 6 la mie (rata de infectare în localitate), a intrat în vigoare, fiind publicat marţi seară în Monitorul Oficial.

Ordinul nou prevede că “scenariul de funcţionare al unei unităţi de învăţământ se va actualiza săptămânal, cu referinţa în fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, cu excepţia situaţiei în care localitatea intră în carantină”. 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, marţi, că se va modifica ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii, astfel încât cursurile ”faţă în faţă” să nu se mai suspende la atingerea incidenţei de la 6 mie, ci doar la intrarea în carantină. 

”Vor merge la şcoală până la instituirea carantinei. Vor merge la şcoală cu restricţiile deja cunoscute, în conformitate cu scenariul. Vom modifica ordinul de ministru cu sintagma: «şcolile intră în online la intrarea în carantină»”, a anunţat, marţi, ministrul Sorin Cîmpeanu.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇