Școlile se vor închide doar dacă localitatea intră în carantină. Cîmpeanu şi Voiculescu vor modifica ordinul care suspenda cursurile la o rată de 6 la mie

Școlile se vor închide doar dacă localitatea intră în carantină. Cîmpeanu şi Voiculescu vor modifica ordinul care suspenda cursurile la o rată de 6 la mie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, marţi, că se va modifica ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii, astfel încât cursurile ”faţă în faţă” să nu se mai suspende la atingerea incidenţei de 6 mie, ci doar la intrarea în carantină a localităţii.

Examenele naţionale ar putea fi reprogramate.

”Vor merge la şcoală până la instituirea carantinei. Vor merge la şcoală cu restricţiile deja cunoscute, în conformitate cu scenariul. Vom modifica ordinul de ministru cu sintagma: «şcolile intră în online la intrarea în carantină»”, a anunţat Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că se doreşte ca examenele naţionale să se desfăşoare cu prezenţă fizică, la datele stabilite, pentru a asigura predictibilitatea. 

”Având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât printr-o prelungire a vacanţei de primăvară să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale. Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezenţă fizică pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu. 

Capitala a ajuns la o incidenţă de 6,22 la mie. Judeţele Timiş şi Ilfov au depăşit şi ele incidenţa de 6 la mie. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇