Florin Cîțu promite pentru Bucureşti: Nu se impune carantina pe sectoare și nici școlile nu se închid

Florin Cîțu promite pentru Bucureşti: Nu se impune carantina pe sectoare și nici școlile nu se închid

Premierul Florin Cîțu a precizat, marți, că după ce rata de infectare trece de 6 la mia de persoane nu se impune automat carantinarea zonei respective.

Precizările au venit în contextul în care Capitala a ajuns la o rata de infectare de 6,22 la mia de persoane și toată lumea se întreabă dacă orașul va fi carantinat.

Întrebat despre acest lucru, premierul a spus că: "Le transmit bucureștenilor să nu asculte scenarii, să aștepte decizia. Această cifra reprezintă una dintre informațiile pe care le luăm în calcul când discutăm despre carantinare. Niciodată nu s-a luat doar cifra. Când vom avea decizia, vom anunța".

ADVERTISING

Nu se impune carantina pe sectoare și nici școlile nu se închid

"Avem informații de la Ministerul Sănătății. La Ministerul Sănătății va avea loc o ședință, la ora 13:00. Nu, nu se carantinează pe sectoare. Școlile rămân în continuare, nu se închid", a promis premierul. Trebuie precizat că miniștrii Sănătății, Educației și cel de Interne au avut o ședință și au decis modificarea ordinului comun, astfel încât școlile să rămână deschise în toate localitățile până la intrarea în carantină.

Premierul a punctat faptul că măsurile existente sunt bune, dar trebuie să fie respectate.

ADVERTISING

"Dacă se respectau măsurile pe care le avem, nu se ajungea aici. Am putea să oprim singuri această pandemie, dacă s-ar respectă regulile. Aceleași reguli le-am avut în decembrie și atunci a scăzut rata", a mai spus premierul.

Amintim că prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că, marți, rata de infectare din București a ajung la 6,22 la mia de locuitori. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va fi convocat, cel mai probabil, miercuri.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇