Rata de infectare în București a trecut de 6 la mie. Autorităţile nu vor să impună carantina şi nici să închidă şcolile. Deocamdată

Rata de infectare în București a trecut de 6 la mie. Autorităţile nu vor să impună carantina şi nici să închidă şcolile. Deocamdată

Rata de infectare în Capitală a trecut, marți, pragul de 6 cazuri la o mie de locuitori.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va fi convocat, cel mai probabil, miercuri.

Anunțul a fost făcut de prefectul Bucureștiului, Alin Stoica.

”Indicele comunicat de DSP este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CMBSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În acelaşi timp, aşa cum am discutat ieri, aşteptăm analiza DSP (...) După ce primim la finele zilei propunerile, convocăm CMBSU online, cel mai probabil în cursul zilei de mâine”, a declarat Alin Stoica, citat de Agerpres

ADVERTISING

Cîmpeanu nu vrea şcoli închise

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declară că nu acceptă închiderea școlilor decât dacă localitatea în care funcționează intră în carantină. 

”Nu accept să se închidă școlile și să rămână toate celelalte deschise! Când se intră în carantină, închidem și școlile. Până atunci, suntem consecvenți principiului că școlile se închid ultimele”, a declarat Cîmpeanu pentru Mediafax.

Cîţu: Nu se carantinează pe sectoare

La rândul său, premierul Florin Cîțu spune că oamenii trebuie să aștepte mai întâi deciziile care vor fi luate, ca urmare a creșterii ratei de infectare.

ADVERTISING

Le transmit bucureștenilor să nu asculte scenarii, să aștepte decizia. Această cifră reprezintă una dintre informațiile pe care le luăm în calcul când discutăm despre carantinare. Niciodată nu s-a luat doar cifra. Când vom avea decizia vom anunța.

Florin Cîțu

"Nu, nu se carantinează pe sectoare. Școlile rămân în continuare, nu se închid", a promis premierul.

Voiculescu spune că nu se impune carantinarea

La rândul său, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a zis că nu se impune carantinarea Capitalei în următoarele zile.

ADVERTISING

”Nicio măsură nu poate fi exclusă nicodată, atâta timmp cât vorbim despre sănătatea oamenilor, dar nu vorbim despre carantinarea în zilele imediat următoare”, a declarat, marţi, Vlad Voiculescu, citat de News.ro.

Acesta a precizat că la ora 13.00 se va discuta din nou cu specialiştii şi vor fi anunţate noi măsuri: ”Da, înseamnă şi restricţii. În acest moment nu vorbim despre carantinare”.

Luni, incidența în Capitală era de 5,67 de îmbolnăviri la o mie de locuitori.

Acum, rămâne de văzut ce decizii vor lua autoritățile. Tot luni, Alin Stoica arăta că a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică o analiză în ce priveşte rata de incidenţă, presiunea asupra spitalelor sau rata de vaccinare, pentru a fi luate cele mai bune măsuri de contracarare e pandemiei în Bucureşti. El urmează să primească analiza chiar azi.

Potrivit acestuia, carantinarea este una dintre măsurile posibile, având în vedere că aceasta este prevăzută de lege.

El a menţionat însă că depăşirea incidenţei de 6 cazuri la mia de locuitori nu înseamnă că Bucureştiul va intra în mod automat în carantină.

Detalii aici - Se închide Capitala? Prefectul a cerut o analiză de la DSP. Nicuşor Dan: Vom face totul să evităm carantinarea. O decizie nu se ia mai devreme de marţi

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇