"Marşul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului" - Studenții pichetează astăzi sediile PNL, USR Plus şi Guvernul

"Marşul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului" -  Studenții pichetează astăzi sediile PNL, USR Plus şi Guvernul

Sindicatul Elevilor şi Studenţilor Militanţi protestează, sâmbătă, în Bucureşti, ”pentru apărarea gratuităţii la călătoriile cu CFR”. Protestatarii vor picheta sediile PNL, USR Plus şi Guvernul.

”Evenimentul intitulat Marşul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului va avea loc sâmbătă, 20 februarie, în Bucureşti. Întâlnirea va avea loc la ora 14.00 în faţa sediului USR de pe Şoseaua Pavel D. Kiseleff, participanţii urmând să picheteze şi sediul PNL de pe Bulevardul Aviatorilor, pentru ca apoi să plece spre Piaţa Victoriei şi să-şi facă mesajul auzit în faţa Guvernului”, a transmis Sindicatul Elevilor şi Studenţilor Militanţi.

ADVERTISING

La miting sunt aşteptate aproximativ 40 de persoane, iar organizatorii anunţă că vor fi respectate măsurile de distanţare socială şi protecţie. Evenimentul este deschis oricărui participant, indiferent de vârstă sau de ocupaţie.

”Organizatorii protestului insistă că măsurile de austeritate lovesc în cei mai vulnerabili dintre tineri şi că Guvernul sacrifică accesul la mobilitate al studenţilor în jocurile politice la care ia parte. Aceştia se opun, de asemenea, posibilelor soluţii de compromis prin care politicienii încearcă să tempereze reacţiile venite din partea tinerilor în ultimele zile”, au mai transmis studenţii.

ADVERTISING

Şi alte organizaţii ale studenţilor au protestat faţă de decizia Guvernului e a limita călătoriile studenţilor cu trenul. 

Citește mai mult despre conflictul guvern - studenți pe tema anulării gratuității la transportul pe calea ferată

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇