Capitala a intrat în scenariul roșu. Inspectoratul anunță că rămân deschise doar grădinițele și clasele 0-IV, Cîmpeanu îi vrea în clase și pe cei în ani terminali

Capitala a intrat în scenariul roșu. Inspectoratul anunță că rămân deschise doar grădinițele și clasele 0-IV, Cîmpeanu îi vrea în clase și pe cei în ani terminali

Inspectorul școlar general al Capitalei a anunțat că școlile din București trec în scenariul roșu, care prevede că rămân deschise pentru elevi doar grădinițele și clasele pregătitoare – a IV-a.

“Pe baza adresei primite de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) București prin care am fost anunțați că a fost depășit indicele de 3 la mie, școlile vor înainta o adresă către Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) prin care vor solicita trecerea în scenariul 3.

Noi avizăm aceste adrese și ele vor fi aprobate, probabil mâine, în Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență”, a declarat pentru Edupedu.ro inspectorul școlar general al Capitalei, Ionel Pușcaș.

ADVERTISING

Cîmpeanu vrea ca și elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a să meargă la şcoală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vrea însă ca și elevii de clasa a opta şi liceenii din anul terminal să meargă la cursuri în scenariul roșu și afirmat că va trimite această solicitare către CNSU.

"În calitate de ministru al Educaţiei, o să susţin următoarele: şcolile se închid ultimele şi se deschid primele. Este vorba de o rată de infectare de 3,05 la mie. Dacă am lua în calcul populaţia reală a Bucureştiului, şi nu pe cea din statistici, probabil rata ar fi sub 3.

Ministerul Educaţiei, având în vedere importanţa examenelor naţionale, Bac şi evaluarea naţională, va face direct către CNSU o solicitare de modificare a scenariilor după care vor funcţiona şcolile, încât şcolile care vor fi cuprinse în scenarul roşu să poată permite elevilor din clasele terminale să meargă cu prezenţă fizică în şcoli.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Solicitarea este deja elaborată şi va fi transmisă CNSU care e îndreptăţit să ia o decizie. Solicitatea vizează doar elevii claselor terminale", a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vineri, la Antena 3.

Ministrul a subliniat că de la Ministerul Sănătăţii nu a primit un răspuns pe această temă.

"De la Ministerul Sănătăţii am primit doar un acord cu privire la posibilitatea de prezenţă fizică în cadrul simulărilor pentru examenele naţionale, clasa a VIII-a şi a XII-a, începând cu 22 martie, respectiv cu 29 martie, dar având în vedere, aşa cum am spus, urgenţa determinată de nevoia unei hotărâri cu privire la modul în care merg la şcoală clasele terminale în scenariul roşu, am înaintat această cerere direct către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, spre analiză. Sunt convins că analiza va fi făcută cu maximă responsabilitate şi cu maximă celeritate”, a precizat Cîmpeanu la B1TV.

ADVERTISING

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu

Capitala a intrat, de vineri, în scenariul roșu, după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a trecut de 3 la mia de locuitori.

Rata de infectare a ajuns în Capitală la 3,05, conform datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

Conform legii, atunci când o localitate trece de rata de infectare de 3 la mia de locuitori, se iau măsuri suplimentare, precum închiderea restaurantelor, cafenelelor sau teatrelor, care acum funcţionează în Bucureşti la o capacitate de 30%.

Conform ordinului de ministru, creșele și grădinițele rămân deschise chiar și în scenariul roșu. În plus, merg la școală copiii din ciclul primar (clasele 0-4).

Bucureşti: Aproape 1.000 de cazuri noi pe zi

În Capitală au fost confirmate în total până acum 132.452 de cazuri, 927 fiind raportate în ultimele 24 de ore.

În scenariul roșu se mai află, conform datelor de vineri, județele Brașov (3,25), Cluj (3,60), Ilfov (3,31) și Timiș (5,50).

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇