Elevii cer Ministerului Educaţiei să livreze cât mai repede manualele pentru clasa a opta

Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei urgentarea livrării manualelor pentru elevii de clasa a opta, susţinând că aceştia încă aşteaptă să le primească, deşi prima săptămână de şcoală a trecut deja.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Consiliul Naţional al Elevilor, Ministerul Educaţiei a publicat, în format digital, câteva dintre manualele pentru elevii de clasa a VIII-a, însă această măsură nu contribuie, de facto, cu aproape nimic la garantarea accesului la educaţie pentru toţi elevii, ţinând cont de faptul că, la momentul de faţă, peste 900.000 de elevi din România nu au acces la internet.

ADVERTISING

Din aceste motive, Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei şi Cercetării urgentarea livrării manualelor către unităţile de învăţământ.

"Elevii din anul terminal al ciclului gimnazial vor avea parte de o învăţare lacunară"

În caz contrar, elevii din anul terminal al ciclului gimnazial vor avea parte de o învăţare lacunară, care va afecta în mod direct procesul de deprindere a competenţelor-cheie prevăzute în profilul absolventului şi rezultatele examenului de Evaluare Naţională.

ADVERTISING

"Manualele şcolare încă nu au ajuns la colegii noştri de clasa a 8-a, în ciuda faptului că a trecut deja prima săptămână de şcoală. Ministerul Educaţiei şi Cercetării a tergiversat organizarea licitaţiilor pentru manualele şcolare, iar acum ne aflăm într-o situaţie foarte delicată, întrucât orice zi în care elevii nu au materialele necesare învăţării reprezintă o zi de şcoală irosită.

Elevii de clasa a 8-a au nevoie de manuale şcolare şi de siguranţă în ceea ce priveşte organizarea evaluării naţionale”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, citat în comunicat.

ADVERTISING

Pe 6 septembrie, premierul Ludovic Orban afirma că ”în mare” problemele legate de asigurarea manualelor şcolare necesare în anul şcolar 2020-2021 sunt rezolvate

Citește și alte articole pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇