Demonstrații de excelență în educație, la festivitatea de premiere, în prezența ministrului Culturii Raluca Turcan

Demonstrații de excelență în educație, la festivitatea de premiere, în prezența ministrului Culturii Raluca Turcan

Complexul Educațional Laude-Reut i-a premiat pe elevii cu rezultate academice și performanțe deosebite obținute în acest an școlar, în cadrul unei festivități desfășurate în Aula Ministerului Culturii. Prezența – surpriză a noului ministru desemnat al Culturii, Raluca Turcan, aflată azi în prima zi de mandat, i-a emoționat pe cei prezenți. 

Festivitatea de premiere a elevilor de gimnaziu și de liceu din Complexul Educațional Laude-Reut din București s-a bucurat, în acest an, de o serie de momente extraordinare, care au culminat cu prezența în fața profesorilor, a elevilor și a părinților acestora a noului ministru al Culturii, doamna Raluca Turcan. Domnia Sa, o veche și importantă susținătoare a instituției de învățământ, a apreciat în alocuțiunea susținută pe scena Aulei Ministerului Culturii, modelele de excelență pe care le promovează, de peste 25 de ani, Complexul Educațional Laude-Reut. 

ADVERTISING

”Eu nu-mi doresc nimic mai mult, decât ca, în România, să fie mult mai mult valorizată excelența”, a spus ministrul Culturii Raluca Turcan. 

Totodată, doamna ministru i-a îndemnat pe toți elevii care aleg să își definitiveze studiile în străinătate să se întoarcă în România și a felicitat cadrele didactice, subliniind că ”fără profesori, performanța nu este posibilă”. 

Pe scenă au fost felicitați tinerii care au reușit performanțe atât în concursurile naționale cât și la cele internaționale, fiind medaliați de Raluca Turcan și aplaudați la scenă deschisă de public. Numărul lor a fost atât de mare încât profesorii, care au fost, de asemenea, premiați pentru îndrumarea pe care au oferit-o, au făcut ca scena să pară neîncăpătoare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La festivitatea de la finalul anului școlar 2022-2023, desfășurată de Complexul Educațional Laude-Reut în mod tradițional în Aula Ministerului Culturii, a fost premiată excelența, iar dovezi de excelență în educație au oferit înșiși autorii acestora.

Astfel, pe scenă au urcat elevii cluburilor de robotică și de drone, multipli premiați național și internațional. Aceștia au vorbit despre performanțe obținute și despre cât de ofertant pentru o carieră de viitor este domeniul ales de ei. Totodată, și-au îndemnat colegii fascinați de dronele și de roboții aflați în plin exercițiu demonstrativ să creadă în pasiunile și în visele lor și să le urmeze. 

ADVERTISING

Cei peste 500 de elevi, profesori și părinți prezenți la evenimentul de premiere au urmărit o sinteză a tuturor activităților la care elevii au participat de-a lungul acestui an școlar. Câteva dintre acestea sunt 2Day Ambassador, International Mock Trial on Human Rights, concursul de proiecte Business English și Safe Cracking Tournament, a cărui finală a avut loc în Israel. 

În pas cu tehnologia și cu dinamica ei și în acest an școlar, elevii complexului educațional au îndrăznit să-și ducă mai departe visul și au construit, susținuți de managementul școlii, propriul satelit meteorologic, a cărui lansare urmează să aibă loc la începutul anului școlar viitor și pe care l-au prezentat colegilor și asistenței de la festivitate. 

De asemenea, doamna Tova Ben Nun-Cherbis, președinta și fondatoarea Complexului Educațional Laude-Reut, i-a felicitat pe toți premianții și pe absolvenții ciclurilor de învățământ gimnazial și liceal și i-a asigurat că vor găsi în școala care i-a format, pe unii încă de la vârstă preșcolară, un permanent susținător. Totodată, i-a mulțumit doamnei ministru al Culturii pentru întregul sprijin pe care l-a acordat Complexului Educațional Laude-Reut și proiectelor acestuia, încă din perioada când ocupa funcția de vicepremier, subliniind că, fără domnia sa, construcția sălii de sport ar fi rămas la nivel de dorință. 

”Sunt emoționată să vă am alături, astăzi, elevi pe care i-am crescut de la doi ani și jumătate și îmi dau seama că noi reușim împreună cu toate cadrele didactice să facem o educație de calitate pentru viitor”, a spus Tova Ben Nun-Cherbis, care a încheiat mulțumind tuturor cadrelor didactice și apreciind parteneriatul valoros școală-părinți. 

Au urmat momentele emoționante de la finalul de ciclu liceal. Absolvenții claselor a XII-a, care vor susține examenul maturității în mai puțin de 10 zile, au celebrat o ultimă aventură împreună, în fundal rulând fotografii din cei patru ani de liceu. De momente similare au avut parte și absolvenții ciclului gimnazial care, după o perioadă tensionată, cauzată de greva din educație, vor susține Evaluarea Națională la începutul acestei săptămâni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇