Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat cele 3 scenarii privind redeschiderea şcolilor. Care sunt acestea

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat cele 3 scenarii privind redeschiderea şcolilor. Care sunt acestea

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat miercuri cele trei scenarii pentru începerea şcolilor, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Potrivit acestuia, regulile privind începerea şcolilor vor fi puse în practică printr-un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei.

ADVERTISING

„Astăzi, înaintea şedinţei de Guvern, a fost aprobată hotărârea CNSU prin care au fost aprobate cele trei scenarii pentru începerea şcolilor pe care le-am prezentat în spaţiu public. Ele vor fi puse în practică printr-un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei”, a declarat Cîţu.

Potrivit Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cele trei scenarii sunt:

  • Scenariul verde presupune ca incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate să fie mai mică sau egală cu 1 la mia de locuitori. În scenariul verde se impune prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ. Activitățile sunt permise pentru toate categoriile de antepreșcolari, preșcolari și școlari.
  • Scenariul galben, când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1 la mie dar mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, elevii claselor din învățământul primar, precum si pentru elevii claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal.
  • Scenariul roșu, când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3 la mie, prevede ca activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, precum și pentru elevii claselor din învățământul primar.
ADVERTISING

Totodat, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus ca indiferent de aceste scenarii, stagiile de pregătire practică pentru elevii din învățământul liceal tehnologic, postliceal, profesional și profesional dual, să se desfășoare cu prezența fizică, respectând procedurile privind măsurile de protecție instituite de către entitățile organizatoare de stagii de pregătire practică și prevederile Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării și Ministrului Sănătății.

Referitor la modalitatea de desfășurare a activităților ce presupun prezența fizică a studenților în cadrul instituțiilor de învățământ superior, decizia se va lua în baza autonomiei universitare, de conducerea acestor instituții.

ADVERTISING

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că școlile se redeschid din data de 8 februarie, după vacanţa intersemestrială.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇