Universitatea Babeș-Bolyai a cumpărat oficial hotelul de 5 stele Opera Plaza

Societatea Hold Invest anunță încheierea cu succes a vânzării hotelului Opera Plaza, primul hotel de 5 stele din Cluj-Napoca, către Universitatea Babeș-Bolyai. Termenii și condițiile tranzacției fiind cele anunțate deja în spațiul public. 

Opera Plaza este primul hotel de 5 stele din Cluj-Napoca și este situat în centrul administrativ al municipiului Cluj-Napoca, în proximitatea Palatului de Justiție și a sediului central al Universității Babeș-Bolyai. Terenul are o suprafață de 2.388 metri pătrați, iar suprafața construită desfășurată a clădirii este de 7.447,64 metri pătrați.

Universitatea Babeș-Bolyai va folosi spațiul pentru Facultatea de Drept

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În urma acestei tranzacții, actuala clădire Opera Plaza va deveni noul sediu al Facultății de Drept din cadrul UBB, care, prin efortul meritoriu al conducerii universității și facultății va beneficia de un spațiu care să reflecte tradiția și importanța acesteia.

„Deși această tranzacție înseamnă o despărțire de un proiect de suflet, ea constituie un punct de referință în strategia grupului nostru de societăți, care trec astfel într-o altă etapă de dezvoltare, în acord cu noile paradigme și vectori de creștere din mediul de business.

Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă povestea Opera Plaza și, în același timp, suntem convinși că managementul diligent al universității și al Facultății de Drept vor pune în valoare acest activ și îl vor integra în spațiul universitar clujean”, a declarat Călin Buzoianu, asociatul și reprezentantul societății vânzătoare. 

Asistența juridică a întregii tranzacții a fost asigurată pentru vânzător de către societatea de avocatură MAXIM / Asociații, coordonată de avocatul Andrei Maxim. MAXIM / Asociații a acordat asistență juridică societății vânzătoare, dar și întregului grup de societăți într-o varietate de domenii și proiecte, astfel încât colaborarea constituie o urmare firească a încrederii reciproce și consolidate.  

Vânzarea Opera Plaza către Universitatea Babeș-Bolyai s-a întins pe o perioadă de peste șase luni și a implicat mai multe runde de negocieri, analiza de diligență, clarificarea și interfața cu partenerii bancari ai vânzătorului, precum și cu factorii decizionali instituționali. 


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!