Toţi primarii din București au trimis o scrisoare Guvernului, revoltaţi că sectoarele Capitalei nu pot accesa fonduri prin PNRR

Toţi primarii din București au trimis o scrisoare Guvernului, revoltaţi că sectoarele Capitalei nu pot accesa fonduri prin PNRR

Primarii din București cer ca sectoarele Capitalei să fie eligibile pentru proiecte finanţate prin PNNR și au adresat în acest sens o scrisoare premierului, ministrului Fondurilor Europene și ministrului Dezvoltării.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, explică faptul că sectoarele Bucureștiului sunt subdiviziuni ale municipiului și nu unități administrativ teritoriale (UAT).

Iar în PNNR, spune el, atunci când se vorbește despre cine poate accesa fondurile, nu sunt menționate sectoarele, folosindu-se sintagma de UAT, ceea ce le face neeligibile.

Autoritățile centrale uită de multe ori că sectoarele Bucureștiului sunt subdiviziuni ale municipiului și NU unități administrativ teritoriale (UAT) de sine stătătoare, deși sunt conduse de Primării care SUNT autorități locale. Bucureștiul fiind mare și complex, aici suntem.

ADVERTISING

Un sector, cum ar fi Sectorul 6, de exemplu, are spre 400.000 de oameni, mai mulți oameni decât majoritatea județelor care conțin UAT-uri distincte (municipii, orașe, comune), asta deși sectorul este o subdiviziune.

Are mai multe probleme de rezolvat, o populație mai mare de deservit cu scoli, străzi, spitale, parcuri etc. decât orice alt municipiu, oraș și comună, care este UAT. Mai mult, sectoarele au și capacitate administrativă și competențe pentru a derula proiectele necesare.

La o lectură amănunțită a PNNR, am identificat că atunci când se vorbește despre cine poate accesa fondurile, nu sunt menționate sectoarele, folosindu-se sintagma de UAT, sau de Municipiul București. Ceea ce ne-ar face neeligibili. Municipiul București este reprezentat de PMB, iar noi, ca subdiviziuni, nu suntem UAT-uri”, explică Ciprian Ciucu.

ADVERTISING

Edilul spune că a discutat cu ministrul Cristian Ghinea, iar acesta i-a spus că este nevoie de o adresă oficială a primarilor de sectoare în acest sens.

”L-am sunat pe ministrul Cristian Ghinea pentru a-i prezenta situația (cum că instituțiile centrale care au contribuit la PNNR au uitat de sectoare) și, în urma discuției, găsind la dânsul toată bunăvoința, am concluzionat că acest lucru trebuie îndreptat și a dorit și o adresă oficială a primarilor de sectoare în acest sens.

Am vorbit cu fiecare primar de sector în parte și cum avem interese comune pentru a contribui la dezvoltarea Bucureștiului, alături de primarul general, am convent să semnăm împreună această scrisoare pe care o adresăm și premierului Florin Cîțu și ministrului Dezvoltării, Cseke Attila”, a conchis Ciprian Ciucu.

Scrisoare comună a tuturor primarilor de sectore adresată Premierului, ministrului Fondurilor Europene și ministrului...

Publicată de Ciprian Ciucu pe Vineri, 18 iunie 2021

Iată ce se mai întâmplă cu PNRR-ul României:

ADVERTISING

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇