Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară pentru ca primarii să poată lua împrumuturi ieftine de la Trezorerie

Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară pentru ca primarii să poată lua împrumuturi ieftine de la Trezorerie

Biroul permanent al Senatului a convocat, miercuri, la ora 14:00, plenul în sesiune extraordinară pentru o informare privind adoptarea de către Guvern, pe 28 iulie, în vacanţa parlamentară, a ordonanţei de urgenţă care reglementează posibilitatea accesării de către unităţile administrativ-teritoriale de împrumuturi de la Trezoreria statului.

La finalul şedinţei Executivului de săptămâna trecută, premierul Florin Cîţu preciza că este vorba de 630 de milioane de lei.

„Ordonanţa reglementează posibilitatea accesării de împrumuturi la dobânzi de 1% până la 1,5%, în funcţie de perioada de rambursare, contractată de până la 3 ani şi, respectiv, de până la 5 ani. Este o ordonanţă aşteptată de multe dintre UAT-urile din România”, explica premierul.

Potrivit articolului 115 din Constituţie, o ordonanţă de urgenţă intră în vigoare doar după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă sesizată, Senatul în acest caz, şi după publicarea ei în Monitorul Oficial.

ADVERTISING

Camerele Parlamentului, dacă nu se află în sesiune, se convoacă în mod obligatoriu în 5 zile de la depunere sau, după caz, de la trimitere.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇