Rezerva de aur a României nu va fi adusă în țară. Parlamentul a respins proiectul inițiat de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae

Rezerva de aur a României nu va fi adusă în țară. Parlamentul a respins proiectul inițiat de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae

Rezerva internațională de aur a României nu va fi adusă în țară, după ce Camera Deputaților, decizională, a respins marți proiectul inițiat de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae.

Pentru respingerea proiectului au votat 173 de deputați, iar 131 în favoarea adoptării.

Deputații USR PLUS anunță că au votat împotriva inițiativei legislative.

„Liviu Dragnea a atacat toate instituțiile statului român, inclusiv Banca Națională a României, propunând legi care să slăbească justiția și economia. Respingem astăzi, după doi ani de luptă legislativă, încă o aberație marca Dragnea/PSD.

ADVERTISING

Rezerva de aur a României rămâne în siguranță, atât în țară cât și în instituții internaționale, unde asigură credibilitatea noastră pe piețele de capital”, a declarat Cosette Chichirău, deputat USR PLUS, membră în Comisia de Buget, potrivit unui comunicat transmis SpotMedia.ro.

Proiectul a fost adoptat de Parlament în 24 aprilie 2019, cu 165 de voturi pentru, 90 împotrivă și 3 abțineri.

Legea a fost transmisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare, dar șeful statului a retrimis-o în Senat pentru reexaminare.

ADVERTISING

Anul trecut, în 10 iunie, a fost din adoptată din nou de Senat și abia anul acesta, pe 21 aprilie, a fost pusă pe ordinea de zi a Camerei Deputaților. Azi, legea a fost respinsă definitiv.

Vezi AICI cum a decurs procesul legislativ al proiectului

Potrivit proiectului, BNR ar fi fost obligată să repatrieze circa 91% din aurul depozitat în străinătate.

Rezerva de aur, de peste 60 de tone, se află în prezent în Londra și este administrată de Banca Națională a României (BNR).

Scopul său este de a ajuta România în cazul împrumuturilor externe, reprezentând o garanție a credibilității țării noastre.

ADVERTISING

Iată ce mai poți citi azi pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇