Ministrul Năsui anunță închiderea ”altor două sinecuri”: Doi administratori speciali care luau degeaba 9.000 de lei pe lună

Ministrul Năsui anunță închiderea ”altor două sinecuri”: Doi administratori speciali care luau degeaba 9.000 de lei pe lună

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunţat că miercuri desființează ”două sinecuri”, și anume posturile de administratori speciali care ar fi trebuit să pregătească pentru privatizare două companii de stat.

Este vorba de Tohan și Carfil, despre care ministrul arată că sunt pe pierderi și că acești administratori speciali, deși încasează aproximativ 9.000 de lei pe lună, nu au făcut nimic din ce era trecut în fișa postului.

”Azi mai închidem două sinecuri. Eliberăm din funcție administratorii 'speciali' pentru privatizare de la Tohan și Carfil. Este categoria de sinecuri apărută în 2002 și care a dăinuit până azi. În teorie, acești administratori speciali ar fi trebuit să pregătească companiile de stat pentru privatizare. În practică, nu fac nimic. Dimpotrivă, își iau bani atât timp cât compania nu este privatizată.

Tohan și Carfil sunt două companii de stat care au astfel de administratori speciali. Salariile lor erau de 8.962 de lei și 9.000 de lei pe lună. De unde bani? Din banii companiilor, care mai departe fac pierderi și generează datorii la stat. Datorii care sunt șterse periodic. Deci din banii noștri, ai contribuabililor”, a anunțat pe Facebook Claudiu Năsui.

Ministrul detaliază care e situația celor două companii și spune că nu se va opri până nu va elimina căpușarea companiilor de stat.

”Cât de utili au fost acești administratori speciali pentru aceste două companii? Tohan SA este pe pierderi. În 2020 a avut pierdere de 3,6 milioane de lei. Și are datorii la stat de peste 30 de milioane de lei. Carfil SA este și ea pe pierderi, 11 milioane de lei în 2020 și are datorii de peste 15 milioane de lei, tot la stat.

La un moment dat va trebui să ne oprim cu toate sinecurile și toate categoriile 'speciale'. În Ministerul Economiei și în companiile care au rămas la economie, reforma continuă. Trebuie să punem stop găurilor negre și companiilor de stat căpușate”, conchide ministrul.

Marţi, acesta a anunţat eliberarea din funcţie a altor trei administratori speciali pentru privatizare.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇