Încă un pas spre autostrada Pitești - Sibiu: Contract semnat pentru o secțiune cu un tunel de peste un kilometru

Încă un pas spre autostrada Pitești - Sibiu: Contract semnat pentru o secțiune cu un tunel de peste un kilometru

Ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu, anunţă, luni, că a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 4 (Tigveni- Curtea de Argeş) a autostrăzii Sibiu-Piteşti. Lucrarea a fost întârziată mai bine de doi ani de numeroase contestaţii. Lotul 4 are o lungime de 9,86 km şi vor fi realizate 12 poduri şi pasaje, dar şi un tunel de 1.350 de metri.

”Astăzi a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 4 (Tigveni- Curtea de Argeş) a autostrăzii Sibiu-Piteşti. Semnarea acestui contract a fost întârziată mai bine de doi ani de numeroase contestaţii. Lucrarea pe secţiunea 4 are o lungime de 9,86 km şi vor fi realizate 12 poduri şi pasaje, dar şi un tunel de 1.350 de metri”, a scris, luni, pe Facebook, Dan Vîlceanu.  

Astăzi a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 4 (Tigveni- Curtea de Argeș) a autostrăzii…

Publicată de Dan Vîlceanu pe Luni, 15 noiembrie 2021

Potrivit acestuia, contractul a putut fi semnat după adoptarea de către Guverna OUG 3/2021, care opreşte posibilitatea unor companii de a bloca semnarea unor contracte foarte importante de construcţie a autostrăzilor.  

ADVERTISING

”Autostrada Sibiu-Piteşti are o importanţă foarte mare în desfăşurarea traficului pe direcţia coridorului IV Pan European şi, în calitate de ministru interimar al Transporturilor, am transmis constructorului faptul că este foarte important ca această lucrare să fie terminată în termenul stabilit prin contract, dar am şi reiterat faptul că se poate baza pe sprijinul ministerului”, a mai transmis ministrul.  

Valoarea contractului este de aproape 1,7 miliarde de lei, iar ofertantul declarat câstigător este PORR CONSTRUCT S.R.L., iar lucrările ar urma să fie gata peste 6 ani.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În cadrul contractului, vor fi realizate un viaduct în lungime de 630 de metri, dar și tunelul în lungime de 1.350 de metri, în zona de traversare a dealului Momaia, judeţul Argeş. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇