Lukoil cere oprirea rapidă a războiului din Ucraina. E prima mare companie rusă care face asta

Lukoil cere oprirea rapidă a războiului din Ucraina. E prima mare companie rusă care face asta

Gigantul petrolier Lukoil, numărul doi în acest sector rus, îndeamnă joi la o ”oprire rapidă” a războiului în Ucraina, devenind astfel prima mare companie care se opune invaziei ruse a Ucrainei.

”Îndemnăm la o oprire rapidă a conflictului armat şi susţinem fără rezerve soluţionarea acestuia printr-un proces de negociere şi mijloace diplomatice”, anunţă, într-un comunicat, Consiliul de Administraţie (CA) al Lukoil.

Boardul companiei își exprimă ”preocuparea privind evenimentele tragice care se desfășoară în Ucraina” precum și ”profunda simpatie pentru toti cei afectați de această tragedie”, relatează BFM TV.

ADVERTISING

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 8-a zi de război în Ucraina

De asemenea, Lukoil a dat asigurări că va depune toate eforturile pentru ”a continua să funcționeze de o manieră stabilă în toate statele și regiunile lumii”, mai precizează sursa citata.

Lukoil se află pe lista tot mai mare a companiilor rusești afectate de sancțiunile impuse de statele care condamnă la unison invazia Rusiei în Ucraina și atrocitățile comise de soldații ruși asupra populației civile.

Din acest motiv, acțiunile companiei pe Bursa de la Londra s-au prăbușit, astfel încât, teoretic vorbind, Romgaz este mai valoroasă pe bursă decât Lukoil şi Gazprom la un loc.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În România, compania s-a aflat în vizorul ANPC, care i-a dat amenzi în repetate rânduri, pentru diverse nereguli.

De asemenea, băncile rusești au avut foarte mult de suferit, la fel și oligarhii aflați pe lista sancțiunilor impuse de Occident.

Joi seara, echipele desemnate de Rusia și Ucraina poartă a doua rundă de negocieri, după declanșarea invaziei decise de regimul de la Moscova.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇