Erste: România a alocat 3% din PIB pentru redresarea economiei, faţă de 18%, cât a alocat Ungaria

Erste: România a alocat 3% din PIB pentru redresarea economiei, faţă de 18%, cât a alocat Ungaria

Revenirea economică a României va mai dura, avertizează analiştii grupului bancar Erste, proprietarul BCR. PIB-ul României va scădea cu 4,7% în 2020, potrivit estimărilor Erste. România a alocat doar 3% din PIB pentru redresarea economiei, pe când Ungaria a alocat 18%.

Analiştii Erste, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est şi proprietarul BCR, a doua bancă din România, susţin că revenirea economică a României are forma unui val, scrie Ziarul Financiar. Practic, perioadele de creştere vor alterna cu perioade de scăderi, astfel încât revenirea la nivelul din 2019 va dura.

ADVERTISING

„Pentru România, scenariul avansat la 31 iulie este de o scădere de 4,7% în anul 2020, urmată de o creştere de 3,9% în anul 2021. Dintre cele şapte ţări unde Erste activează, România are cea mai mică creştere economică pentru 2021”, scrie Cristian Hostiuc, directorul editorial al Ziarului Financiar, într-un material publicat luni.

Totodată, Erste prezintă comparativ valoarea pachetelor financiare oferite de fiecare ţară pentru susţinerea economiei, a companiilor şi a populaţiei. Dacă guvernul de la Budapesta a oferit un pachet financiar de 18% din PIB, Cehia - 14%, iar Austria – 13%, în România guvernul de la Bucureşti a oferit un pachet financiar de numai 3% din PIB.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇