De azi, noi reguli pentru RCA: Prețuri diferite la aceeași companie, în funcție de unde cumperi

De azi, noi reguli pentru RCA: Prețuri diferite la aceeași companie, în funcție de unde cumperi

De astăzi au intrat în vigoare noi reguli privind polițele RCA, potrivit unei norme a Autorității de Supraveghere Financiare adoptată în luna iunie a acestui an.

Astfel, din 10 septembrie, aceeași poliță RCA emisă de o companie de asigurări poate să aibă prețuri diferite, în funcție de unde este achiziționată. Potrivit modificării legislative, s-a introdus o „primă netă de cheltuieli de distribuție”, ceea ce face ca prețul final al poliței RCA să difere, în funcție de canalul de vânzare – online sau offline, la brokeri sau agenții. Este posibil ca achiziția online a unei polițe RCA să poată fi făcută la preț mai mic, având în vedere că presupune costuri de vânzare mai mici.  

ADVERTISING

De asemenea, s-au schimbat și regulile privind mașina oferită la schimb pe perioada reparației în urma unui accident. Astfel, zilele în care păgubitul beneficiază de mașină la schimb nu mai sunt condiționate decât de termenul de finalizare a reparației.

O altă modificare importantă și utilă pentru șoferi ar fi trebuit să intre de astăzi în vigoare, dar aplicarea ei a fost amânată pentru 15 octombrie. Este vorba despre formularul electronic de constatare amiabilă în caz de accident. Șoferii implicați într-un accident nu mai trebuie să completeze formularul de constatare amiabilă de hârtie, ci vor putea completa electronic informațiile despre accident. Datele și semnăturile olografe ale celor implicați în accident vor fi preluate de dispozitivul pe care se completează formularul. Inclusiv realizarea schemei exacte a accidentului se va putea face cu ajutorul sistemului GPS, care va reda dinamica accidentului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Constatarea va fi făcută printr-o aplicație care urmează să fie pusă la dispoziție de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule (BAAR) și asigurătorii emitenți ai polițelor. Doar că aplicația nu este gata, acesta fiind și motivul pentru care intrarea în vigoare a fost amânată pentru 15 octombrie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇