Cum se văd sancțiunile aplicate Rusiei în afacerile celui mai mare fond de investiții din lume

Cum se văd sancțiunile aplicate Rusiei în afacerile celui mai mare fond de investiții din lume

Expunerea totală a clienților BlackRock, cel mai mare fond de investiții din lume, față de Rusia a scăzut la mai puțin de 1 mld. dolari, de la 18 mld. dolari în urmă cu o lună, înainte ca invazia Moscovei în Ucraina să ducă la sancțiuni și la închiderea bursei rusești, scrie Reuters.

Un purtător de cuvânt al administratorului de active din New York a declarat prin e-mail că impactul asupra clienților „va depinde de alocarea inițială a activelor și de momentul alocărilor lor către sau dinspre această piață în această perioadă”.

ADVERTISING

Datele Morningstar până la 25 februarie arătaseră că BlackRock avea o expunere de aproximativ 5 miliarde de dolari pe Rusia, printre mulți mari administratori de active din SUA cu investiții în această țară.

Război în Ucraina. Ziua 17 - vezi desfășurarea evenimentelor

BlackRock a declarat săptămâna trecută că a suspendat achiziționarea tuturor titlurilor rusești și a precizat că titlurile rusești reprezintă mai puțin de 0,01% din activele sale de 10.000 de miliarde de dolari.

Directorul general al BlackRock, Larry Fink, a declarat miercuri că măsurile luate de companiile occidentale de a întrerupe legăturile comerciale și financiare înseamnă că "Rusia a fost practic izolată de piețele de capital globale".

ADVERTISING

"BlackRock va continua să se consulte în mod activ cu autoritățile de reglementare, furnizorii de indici și alți participanți pe piață pentru a se asigura că clienții noștri pot ieși din pozițiile lor în valori mobiliare rusești, oricând și oriunde condițiile de reglementare și de piață permit acest lucru", a declarat vineri, prin e-mail, purtătorul de cuvânt.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇