Cîțu s-a răzgândit și renunță la suplimentarea record a subvenției pentru partide. Dă bani mai mulți la Transporturi și Dezvoltare

Cîțu s-a răzgândit și renunță la suplimentarea record a subvenției pentru partide. Dă bani mai mulți la Transporturi și Dezvoltare

Guvernul s-a răzgândit și nu va mai suplimenta la rectificarea bugetară subvenția pe care o încasează partidele politice de la bugetul de stat.

Mai mult, a decis să dea bani mai mulți ministerelor Transporturilor și Dezvoltării, arată noua variantă a proiectului de rectificare, obținută de Economedia.

De asemenea, și Ministerul Tineretului și Sportului primește mai mulți bani.

Subvențiile pentru partide ar fi urmat să ajungă la un nivel record

În precedenta variantă de rectificare, subvenția încasată de la bugetul de stat de partidele politice ar fi urmat să ajungă în acest an la un record istoric, de 265 de milioane de lei.

ADVERTISING

Recordul anterior a fost atins anul trecut, când subvenția a fost de 253 de milioane de lei.

Florin Cîțu voia să suplimenteze banii pentru formațiunile politice, în condițiile în care, anul trecut în noiembrie, spunea că în 2021 va tăia cu un procent semnificativ subvenția.

”Lucrez la bugetul pentru 2021 și exact ca în 2020 voi propune economii REALE la bugetul de stat prin:

  • tăierea cu un procent SEMNIFICATIV a subvenției pentru partidele politice și în 2021. În 2020, deși an electoral, am tăiat subvenția pentru partidele politice cu 30%.
    Marcel Ciolacu, așa se fac economii substanțiale la bugetul pentru anul viitor. Nu prin pseudo-demisii din Parlamentul României.
    Va urma…”, scria la finalul lunii noiembrie Florin Cîțu pe Facebook.

Buget 2021Lucrez la bugetul pentru 2021 și exact ca în 2020 voi propune economii REALE la bugetul de stat prin:-...

Publicată de Florin Cîţu pe Vineri, 27 noiembrie 2020

Cât primesc Transporturile, Dezvoltarea și Sportul

La Ministerul Transporturilor se vor acorda în plus 660,7 milioane lei, per sold, față de 625,7 milioane lei, suma alocată inițial.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Suplimentarea vine după creșterea subvenției pentru transportul de călători cu metroul cu 118 milioane lei, față de 83 milioane lei alocați inițial.

La începutul lunii, premierul Florin Cîțu spunea că la Ministerul Transporturilor ar putea fi tăiate fonduri la rectificare.

La rândul său, Ministerul Dezvoltării primește 2,392 miliarde lei, iar rectificarea inițială prevedea o suplimentare de 2,244 miliarde lei.

De asemenea, Ministerul Tineretului și Sportului va beneficia de o suplimentare de 51,1 milioane lei, față de suplimentarea inițială de 23,2 milioane lei.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇