Subvențiile pentru partide ar putea ajunge anul acesta la un nivel record, deși Cîțu s-a lăudat că le reduce semnificativ

Subvențiile pentru partide ar putea ajunge anul acesta la un nivel record, deși Cîțu s-a lăudat că le reduce semnificativ

Subvenția încasată de la bugetul de stat de partidele politice ar putea ajunge în acest an la un record istoric, potrivit propunerii de rectificare bugetară.

Astfel, 265 de milioane de lei (53 milioane euro) ar putea fi alocate pentru partidele parlamentare sau care au aleși locali, scrie Europa Liberă.

Asta în condițiile în care, anul trecut în noiembrie, premierul Florin Cîțu spunea că în 2021 va tăia cu un procent semnificativ subvenția pentru partidele politice.

Mai mult, el îi transmitea liderului PSD, Marcel Ciolacu, că ”așa se fac economii substanțiale la bugetul pentru anul viitor”.

ADVERTISING

”Lucrez la bugetul pentru 2021 și exact ca în 2020 voi propune economii REALE la bugetul de stat prin:

  • tăierea cu un procent SEMNIFICATIV a subvenției pentru partidele politice și în 2021. În 2020, deși an electoral, am tăiat subvenția pentru partidele politice cu 30%.
    Marcel Ciolacu, așa se fac economii substanțiale la bugetul pentru anul viitor. Nu prin pseudo-demisii din Parlamentul României.
    Va urma…”, scria la finalul lunii noiembrie Florin Cîțu pe Facebook.

Buget 2021Lucrez la bugetul pentru 2021 și exact ca în 2020 voi propune economii REALE la bugetul de stat prin:-...

Publicată de Florin Cîţu pe Vineri, 27 noiembrie 2020

Însă la rectificarea bugetară propusă în acest an, subvenția partidelor a crescut cu peste 100 de milioane de lei față de bugetul votat în Parlament.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Surse din PNL au declarat pentru Europa Liberă că premierul le-a promis colegilor înainte de Congres că dacă ajunge președintele partidului, jumătate din suma încasată ca subvenție va fi trimisă în teritoriu.

„Cîțu a promis că va schimba sistemul actual prin care banii încasați rămân doar la centru. Nici măcar nu știm ce se întâmplă cu sumele primite și pe ce sunt cheltuite. A discutat cu mai mulți șefi de organizații și a promis că dacă ajunge președintele PNL va trimite jumătate din suma încasată în teritoriu”, a declarat un lider de organizație pentru Europa Liberă.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇