Cîmpeanu anunță că programa pentru examenele naţionale a fost adaptată la realitățile din pandemie

Cîmpeanu anunță că programa pentru examenele naţionale a fost adaptată la realitățile din pandemie

Programa pentru examanele naționale din vara acestui an a fost adaptată la realitățile anului școlar 2020-2021, a anunțat, vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

”Am semnat ordinul de ministru pentru adaptarea la realităţi a programei de examene de Evaluare naţională şi Bacalaureat şi astăzi va fi publicată în Monitorul Oficial. Această adaptare s-a făcut ţinând cont de realităţile anului şcolar 2020 – 2021”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul a subliniat că această adaptare s-a făcut în mod deosebit asupra a ceea ce s-a predat de când elevii au făcut cursuri online.

ADVERTISING

„Adaptarea s-a făcut în mod deosebit asupra a ceea ce s-a predat de când școala a intrat în online, deci acolo s-a restructurat cel mai puternic tematica de examen. Tematica cuprinde până la 4 ani de materie și la Evaluare și la Bacalaureat.

Pentru un elev de clasa a VIII-a, se va restructura materia de examen din ceea ce era prevăzut pentru semestrul II din clasa a VII-a și semestrul I din clasa a VIII-a”, a declarat Cîmpeanu.

ADVERTISING

Simulările sunt foarte importante

Totodată, ministrul a spus că în acest an simulările pentru examene sunt foarte importante, pentru a se vedea unde și cât au pierdut elevii din materie.

”Se vor organiza şi simulări. Evaluarea fiecărui elev, pentru că sunt diferenţe de la o zonă la alta, de la o şcoală la alta, de la o clasă la alta şi de la un elev la altul, este un element extrem de important pentru a putea constata cât şi unde a pierdut fiecare elev din materie.

ADVERTISING

Pentru ca beneficiind de cadrul legal şi resursele financiare pe care ministerul şi Guvernul le-a pus la dispoziţie – 240 de milioane de lei doar în această etapă pentru Programul de ore remediale să se poată face cât mai eficient.

E nevoie de evaluarea cadrelor didactice, pentru fiecare elev este nevoie de simulări pentru evaluări centralizate pentru a vedea care sunt măsurile cele mai eficiente care se impun”, a afirmat Cîmpeanu.

Potrivit calendarului publicat pe site-ul Ministerului Educației, Evaluarea Națională va avea loc în perioada 7 iunie-4 iulie, iar Bacalaureatul între 31 mai și 9 iulie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇