Audi va produce maşini electrice premium în China împreună cu o companie locală

Audi va produce maşini electrice premium în China împreună cu o companie locală

Audi, divizia de lux a grupului german Volkswagen AG, va produce maşini electrice în China, printr-o societate mixtă înfiinţată cu FAW, al treilea şi cel mai vechi grup auto chinez.

FAW încearcă să câştige teren pe cea mai mare piaţă de vehicule electrice din lume, unde se confruntă cu concurenţa producătorilor locali, cum ar fi Geely şi SAIC, transmite BBC.

Noua societate mixtă va produce maşini pur electrice din gama Audi. Fabrica de 4,6 miliarde de dolari urmează să fie deschisă în 2024 în Chungchun, în nord-estul Chinei, a informat Audi.

ADVERTISING

China este cea mai mare piaţă din lume pentru Audi, care a vândut aici peste 700.000 de vehicule în 2020. Până în 2025, brandul german de lux vrea ca o treime din maşinile sale vândute pe piaţa chineză să fie electrice.

Audi şi Volkswagen vor deţine 60% din societatea mixtă, iar FAW restul de 40%. FAW a vândut peste trei milioane de vehicule în 2020, inclusiv 200.000 din celebrele sale maşini premium Hongqi.

Compania are ca obiectiv lansarea variantei electrice pentru majoritatea modelelor Hongqi până în 2025.

ADVERTISING

Conform datelor Agenţiei Internaţionale a Energiei (IEA), pe şoselele din întreaga lume circulau în 2019 aproximativ 7,2 milioane de vehicule electrice, iar 47% dintre ele erau în China.

Potrivit Asociaţiei Producătorilor Auto din China (CAAM), vânzările de automobile electrice şi hibride au crescut anul trecut cu 11%, la 1,37 milioane de unităţi, iar pentru acest an CAAM se aşteaptă la livrări de 1,80 milioane de unităţi pe piaţa chineză. 

Citește și alte articole AUTO de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate știrile de auto de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇