Campanie de fake news contra USR-PLUS UPDATE Cioloș anunță o plângere penală

Campanie de fake news contra USR-PLUS UPDATE Cioloș anunță o plângere penală

Dacian Cioloș atrage atenția că se desfășoară o campanie de discreditare a Alianței USR-PLUS.

El a postat pe Facebook un mesaj al actriței Medeea Marinescu, care arată că a fost sunată de o persoană ce a spus că este de la un institut de sondare a opiniei publice.

”Nu vă lăsați înșelați de tehnicile de manipulare ale celor care tremură de teama că ar putea pierde 'liniștea' ultimilor 30 de ani. Care au condus țara prin minciună și au impresia că tot prin minciună pot continua să manipuleze voturile.

Vom face azi demersurile legale pentru a opri mașinăria lor de minciuni. Între timp, dacă ați primit același tip de apel ca Medeea Marinescu, puteți să semnalați asta într-un comentariu", îndeamnă Dacian Cioloș pe Facebook.

ADVERTISING

UPDATE: Dacian Cioloș a anunțat, marti seară, că a depus plângerea penală pentru înșelăciune și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Am depus astăzi o plângere penală pentru înșelăciune și împiedicarea exercitării drepturilor electorale. Facem acest...

Posted by Dacian Cioloş on Tuesday, November 17, 2020

Actrița Medeea Marinescu a povestit, pe aceeași rețea de socializare, că a fost sunată de o persoană, care s-a prezentat drept voluntar la o ”asociație socio-politică”, pentru a răspunde la un sondaj legat de alegerile parlamentare ce urmează să se desfășoare pe 6 decembrie.

Ea spune că a fost întrebată dacă a votat la alegerile locale și dacă are de gând să voteze și în decembrie și cu cine. În momentul în care și-a prezentat opțiunea politică, persoana de la celălalt capăt al firului a întrebat-o ce părere are despre ”legea propusă de către USR-PLUS de autorizare a tăierii pădurilor protejate”.

ADVERTISING

Doar că o astfel de inițiativă legislativă nu a fost niciodată depusă de parlamentarii USR. Din contră, în 2018, majoritatea PSD-ALDE de la acea vreme, cu sprijinul UDMR, a trecut prin Parlament diverse legi care permiteau exploatări de resurse minerale în arii protejate sau diverse lucrări și construcții.

ADVERTISING

Ele au fost combătute de parlamentarii USR atât în comisii și plen, cât și la CCR.

Medeea Marinescu spune, de altfel, că atunci când l-a rugat pe interlocutor să îi citească proiectul la care face referire, acesta a recitit întrebarea, susținând că aceea este legea propusă.

”Domnule voluntar, vă anunţ că dumneavoastra nu faceţi un sondaj de opinie, ci o campanie de calomnie”, povestește actrița că i-a spus bărbatului.

”Am închis telefonul în timp ce domnul bălmăjea ceva. Sper, totuși, că era plătit, pentru că prostia mi se pare mai dăunătoare ca lichelismul. Și uite-așa a mai trecut o seară în care contractul vieții mele n-a venit și în care mi-am dat seama că e obligatoriu să ies la vot. Măcar să anulez votul domnului de la asociația socio-politică”, conchide Medeea Marinescu.

Cum stateam acasa in aceasta seara banala de pandemie, minding my own business, vorba aia, suna telefonul.Numar...

Posted by Medeea Marinescu on Monday, November 16, 2020

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇